top of page

CM doet mee met #MenstruatieMaart

We dopen de maand maart om tot #MenstruatieMaart. Deze maand zetten we volledig in het teken van menstruatiewelzijn, het doorbreken van taboes, de cyclus, de menopauze en menstruatiearmoede. Samen met haar partners stelt CM het goede voorbeeld.

CM zet haar schouders onder verschillende projecten rond menstruatiewelzijn. Benieuwd?


Een blik achter de schermen van onze partners:

TotalEnergies

"Een maandverband uit de kast nemen lijkt zo evident. Zeer confronterend als je weet dat dit voor één op de acht meisjes niet het geval is. We zijn trots dat we hier ons steentje bijdragen door menstruatiemateriaal in te zamelen."
 

Thomas More-hogeschool

"Onze studenten human resources management en vroedkunde vonden een link tussen de menstruatiecyclus en de loopbaan. Vanuit deze wetenschap starten ze met een pilootproject rond menstruatiewelzijn." 

Koninklijk Atheneum Berchem

"Sinds vorig jaar voorzien we op school gratis menstruatiemateriaal. Dit jaar organiseren we een taboeweek waarin het tweede middelbaar rond het thema menstruatiearmoede werkt."

 

Hanne Lewyllie, CM-netwerkcoördinator

"Samana, Gezonde Buurt en Stad Roeselare gaan samen de strijd aan tegen menstruatiearmoede. We organiseren een sociaal-artistiek crea-atelier. We zullen er zakjes voor menstruatiemateriaal naaien en een infostand opbouwen." 

Ga de strijd aan met Gezonde Buurt

Denk samen met jouw organisatie nog een andere actie uit, of organiseer een interactieve workshop over menstruatiewelzijn. Wij zijn er om jullie te ondersteunen.


Kommentare


bottom of page