Wat is Gezonde buurt?

Met Gezonde buurt zet CM zich in voor meer levenskwaliteit voor iedereen.
Jouw engagement en de gezondheidsnoden van jouw buurt of regio vormen de basis

 

Gezonde buurt wil samen met burgers, vrijwilligers, verenigingen en organisaties initiatieven nemen die leiden tot meer gezondheid in de samenleving.    

 

Er zijn verschillende manieren waarop we dit samen kunnen doen: door een activiteit te organiseren, je eigen idee met ons uit te werken of door lid te worden van een participatieraad

Algemeen-beeld-gezonde-buurt.png
iStock-901570896.jpg

Aanbod

In het ruime aanbod van Gezonde buurt vind je onder meer infosessies, workshopseducatieve pakketten. en methodieken om de gezondheid in de buurt te verbeteren. We baseren ons steeds op betrouwbare informatie, voor vormingen doen we steeds beroep op competente lesgevers. Bij elk initiatief hoort een duidelijk draaiboek of richtlijnen om het te organiseren.

 

Heb je zelf een idee voor jouw buurt? Laat het ons zeker weten.
Samen bekijken we hoe we je idee kunnen realiseren.

 

Netwerkcoördinatoren

In heel Vlaanderen zijn er netwerkcoördinatoren actief. Ze zijn het kloppend hart van Gezonde buurt. De netwerkcoördinator is dé spilfiguur in je buurt als je wil werken aan meer gezondheid. Ze luisteren naar je ideeën of suggesties en proberen je in contact te brengen met vrijwilligers, partners en organisaties. Ze houden de vinger aan de pols door regelmatig te bevragen wat er leeft in je buurt. Daarnaast ondersteunen ze ook vrijwilligers en organisaties in het opzetten van initiatieven die de gezondheid bevorderen.  

iStock-1007232098.jpg
iStock-1048189202.jpg

Participatieraad

De participatieraad wordt gevormd door vrijwilligers die hun schouders willen zetten onder projecten in hun eigen buurt rond welzijn en gezondheid. Het doel? De levenskwaliteit voor iedereen te vergroten. Op basis van jouw talent en goesting, kan jij mee aan de slag om van jouw buurt een gezonde buurt te maken. 

 

Zin om een plaatselijk moestuintje aan te leggen, mee te brainstormen over mogelijke projecten, of liever te wegen op het lokale gezondheidsbeleid?

CM button zonder baseline 200px.png

Gezonde buurt is een initiatief van CM. Wij leveren de brandstof maar jullie zorgen voor de vonk om de motor op gang te trappen. En samen leggen we de bestemming vast: een Gezonde buurt.  

Maar jullie zorgen voor de rest van het verhaal.

Jullie zitten aan het stuur en bepalen de richting en de snelheid.