top of page

#Menstruatiemaart

Doe mee met #MenstruatieMaart

We dopen de maand maart om tot #MenstruatieMaart. Deze maand maart zetten we volledig in het teken van menstruatiewelzijn, met oog voor het taboe rond menstruatie, de cyclus, de menopauze en met extra aandacht voor menstruatiearmoede. Stap mee op de trein richting menstruatiewelzijn. Neem deel aan onze acties of bedenk met jouw organisatie een eigen initiatief. Alles kan, alles mag!

MicrosoftTeams-image (64).png
gitc poster Ywca new.jpg

Posteractie

Gebruik deze poster om te sensibiliseren. De poster is tot stand gekomen bij het menstruatieproject van jeugdwerking Girls in the City, een partner in ons project.

Informeer en sensibiliseer

Organiseer een interactieve workshop rond de cyclus of rond de menopauze voor jouw doelpubliek. Zo verrijken we de kennis en kunnen we ondersteunende tools bieden aan de deelnemers om met hun cyclus om menopauze om te gaan. We doen dit interactief zodat er ruimte is voor uitwisseling. Zo doorbreken we samen het taboe dat er vaak heerst.

Interesse?

Neem contact met ons op via gezondheidenparticipatie.antwerpen@cm.be en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

MicrosoftTeams-image (60).png

Internationale vrouwendag op 8 maart

Draag op deze dag allemaal een roze of rode trui of shirt en maak een statement. Neem een foto van je outfit, alleen of samen met collega’s of vrienden en post dit op je social media met de #MenstruatieMaart.
Let’s unite!

Doe mee aan onze inzamelactie

Zet een inzameldoos in jouw kantoor of organisatie. We zamelen ongebruikte menstruatieproducten in om te doneren aan zij die het nodig hebben. 

MicrosoftTeams-image (61).png
Alinea 3.jpg

Zet een eigen actie op poten

Een goed idee? Doen! Je kan samen met jouw organisatie nog een andere bijkomende actie uitdenken. Wij zijn er om jullie te ondersteunen. Acties kunnen ook op deze website geregistreerd worden.

Contact

Vragen? Buttons bestellen? Deelnemen? We horen het graag!

Neem contact op met ons via gezondheidenparticipatie.antwerpen@cm.be.

bottom of page