top of page

#Menstruatiemaart

Doe mee met #MenstruatieMaart

Ga samen met ons de strijd aan tegen menstruatiearmoede en doe mee met #MenstruatieMaart! De maand maart zetten we volledig in het teken van menstruatie, het taboe errond en met extra aandacht voor menstruatiearmoede. De roze druppel is hét teken van deze maand. Neem deel aan onze acties of bedenk met jouw organisatie een eigen initiatief. Alles kan, alles mag!

MicrosoftTeams-image (64).png

Waarom #MenstruatieMaart

Omdat 1 op 8 in Vlaanderen geen geld heeft om menstruatieproducten (maandverband, tampons, cup…) te kopen. Hierdoor kiezen ze voor ongeschikte alternatieven zoals zakdoeken, wc-papier, watten of zelfs sokken. Gevolgen zijn schrijnend. Met #MenstruatieMaart willen we het taboe rond menstruatie doorbreken en vragen we aandacht voor menstruatiearmoede!

Alinea 1.jpg

Teken en verspreid de petitie van Caritas

Deze petitie pleit voor beleidsaanpassingen om zo het verschil te maken. Verspreid deze petitie breed, heel breed! Enkel zo kunnen we dit thema hoog op de politieke agenda zetten. Gebruik hiervoor de brief van Marie, een fictief meisje schrijft over haar ervaring met menstruatiearmoede.

MicrosoftTeams-image (57).png
Poster MenstruatieMaart (3).jpg

Posteractie

Laten we overal deze poster ophangen! Zichtbaar tegen een raam, op kantoor aan het koffiemachine, op het toilet… Overal! De druppel om aandacht te vragen met de QR-code die leidt naar de petitie van Caritas. Hoe meer handtekeningen we kunnen verzamelen, hoe meer druk we kunnen uitoefenen op het beleid.

Koop en verkoop de mood-buttons!

“Chocolade aub”, of andere moods die je kan hebben tijdens je menstruatie (of daarbuiten). Laat met een button aan je omgeving weten wat jij wilt! De button wordt verkocht aan 1,50 euro per stuk en per button doneer je alvast één pak maandverband.

Image by Tetiana Bykovets

Jouw logo aangepast tijdens #MenstruatieMaart

De roze druppel naast jouw logo tijdens #MenstruatieMaart? Dat kan! Laat je logo aanpassen door ons zodat jouw e-mailhandtekening gedurende maart ook helemaal in teken staat van de strijd tegen menstruatiearmoede.

MicrosoftTeams-image (59).png
MicrosoftTeams-image (60).png

Internationale vrouwendag op 8 maart

Draag op deze dag allemaal een roze of rode trui of shirt en maak een statement. Neem een foto van je outfit, alleen of samen met collega’s of vrienden en post dit op je social media met de #MenstruatieMaart. Let’s unite!

Doe mee aan onze inzamelactie

En zet een inzameldoos in jouw kantoor of organisatie. We zamelen verschillende ongebruikte menstruatieproducten in om te doneren aan zij die het nodig hebben. Je kan ook producten schenken in een van de  vele inzamelpunten.

MicrosoftTeams-image (61).png
Alinea 3.jpg

Zet een eigen actie op poten

Een goed idee? Doen! Je kan samen met jouw organisatie nog een andere bijkomende actie uitdenken. Wij zijn er om jullie te ondersteunen. Acties kunnen ook op deze website geregistreerd worden.

Contact

Vragen? Buttons bestellen? Deelnemen? We horen het graag! Neem contact op met ons via gezondheidenparticipatie.antwerpen@cm.be of 014 40 35 80.

bottom of page