top of page

Infosessie Opvoeden vandaag en … wat als het moeilijk loopt ?


Ouders, leerkrachten of opvoeders kampen wel eens met gevoelens van machteloosheid en onzekerheid. Want hoe combineer je gezag met de individualiteit en de autonomie van een kind of jongere?Tijdens deze infosessie krijg je geen opsomming van recepten en tips. In plaats daarvan schetsen we een kader dat ouders maar ook opvoeders, begeleiders en leerkrachten helpt om perspectief te brengen in opvoedingssituaties die vastgelopen lijken.


We gaan in op concrete vragen zoals ‘Wat als een kind een taak weigert of zelfs agressief wordt?’, ‘Wat als je zoon of dochter voortdurend tegenspreekt en altijd het laatste woord wil hebben?’, ‘Wat mag je vandaag nog eisen van je zoon of dochter?’ en ‘Wat met stille, angstige en teruggetrokken kinderen?’


We bespreken het denken over opvoeden vandaag, we beschrijven de meest voorkomende opvoedings- en gedragsproblemen en geven stap voor stap aan hoe je die moeilijkheden in kaart brengt, verheldert en aanpakt.


Spreker : Maurits Wysmans was tot november 2020 actief als opleidingsverantwoordelijke aan de UCLL Sociale Readaptatiewetenschappen: kinderen, jongeren en welzijn. Hij is deskundig op het terrein van opvoedings- en gedragsproblemen en daarnaast auteur van diverse artikels en co-auteur van het boek ‘Praten met ouders’ ( Lannoo Campus ).


Jij...

- ... bent enthousiast!

- ... staat in voor de bekendmaking in je buurt, gemeente of organisatie.

- ... gaat op zoek naar een geschikte locatie.

- ... volgt de praktische zaken op (bvb. beamer, geluidsinstallatie, etc ).

- ... verzorgt het onthaal van de deelnemers.


Wij...

- ... zorgen voor een gekwalificeerde spreker, lesgever of begeleider.

- ... leveren digitaal promotiemateriaal aan.

- ... helpen je met inhoudelijke en praktische ondersteuning.


Heb je interesse om deze infosessie te organiseren? Vraag je Gezonde Buurt-activiteit aan. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op! Tijdens een verkennend gesprek bekijken we samen welke kostprijs hieraan verbonden is.Comments


bottom of page