top of page

Gezonde buurt Brugge

Gezonde buurt wil samen met burgers, vrijwilligers, verenigingen en organisaties initiatieven nemen die leiden tot meer gezondheid in de samenleving. Benieuwd wat Gezonde buurt en de netwerkcoördinator voor jou kan betekenen? Ga eens langs bij de netwerkcoördinator in het Gezondheidspunt, Oude Burg 23, Brugge


Het CM-gezondheidspunt is een ontmoetingsplaats waar mensen kunnen samenwerken aan ideeën voor zorg, gezondheid en welzijn in hun eigen buurt en gemeente. De Gezondheidsbib (Oude Burg 23) en het Hof van Watervliet (Oude Burg 27) vormen samen de steunpilaren van het Gezondheidspunt Brugge.

Activiteiten in het Gezondheidspunt

CM Urban Walk 28 mei 2023

De CM Urban Walk Brugge is een unieke ontdekkingstocht door de stad. Een parcours van 10 km leidt je langs en door bijzondere gebouwen zoals het Hof van Watervliet.

Workshop ‘Kritiek ontvangen, hoe ermee omgaan?’

Zaterdag 24 juni van 14 tot 17.30 uur


Kritiek ontvangen en er goed mee omgaan is niet gemakkelijk en zeker niet voor introverte en verlegen personen. Maar ook bij een ruimer publiek kan kritiek heel kwetsend overkomen.

Organisatie vereniging voor verlegen mensen  in samenwerking met Gezonde Buurt (CM).

poster kritiek.jpg
kleerkastvasten.png

Infosessie over ‘De kinderziekten van onze kleerkast’ met Sarah Vandoorne.

Dinsdag 3 oktober om 19.30 uur in het Hof van Watervliet

 

Een infosessie over de invloed van de mode industrie op klimaat en gezondheid.

Sarah Vandoorne schreef het boek  Kleerkastvasten. De textielketen ontrafeld. Vandoorne is freelancejournalist en werkt onder andere voor MO* Magazine, Trends en Knack . Eerder werkte ze op de redactie van CM en stond ze mee aan de wieg van Leef.

Vrije entree

Nood aan gezelschap of een losse babbel? Zoek je een vrijetijdsbesteding, maar voel je je niet aangesproken door het uitgewerkte aanbod van diverse clubs?
Loop dan eens binnen bij ons!

‘Vrij Entree’ onthaalt je hartelijk in een gezellige ontmoetingsruimte. Bij een kop koffie en een koekje (1,5 euro) kun je hier een babbeltje slaan, je verhaal delen met anderen, of gewoon gezellig samen zijn. We bieden elke week ook een kort programma aan: een quiz,

een film, een wandeling, een lezing … Je komt en gaat wanneer je wilt.

Kortom, alles kan en niets moet.


Voor wie: Iedereen is welkom

Datum en tijdstip: elke maandag van 14 tot 16 uur

(niet tijdens de schoolvakantie)

Locatie: Hof van Watervliet, Oude Burg 27, Brugge

vrij entree.jpg

Activiteiten op verplaatsing

Infosessie Hoe ongezond is eenzaamheid?

Wo 8/11 om 19.30 uur in Gemeenschapshuis De Zorge Sint-Kruis


We hebben vandaag meer manieren dan ooit om met elkaar te communiceren, en toch voelen steeds meer mensen zich eenzaam. Hoe komt dat? En vooral: wat kun je eraan doen? Psychologe Leslie Hodge schreef het indrukwekkend boek ‘Eenzaam tussen mensen’ waarin ze eenzaamheid een gezicht geeft. In deze infosessie ontrafelt ze de feiten en fabels over eenzaamheid. Ze reikt handvaten aan om meer verbonden in het leven te staan.  

hoeongezondiseenzaamheid.jpg

Infosessie: De achterblijvers: onderaan de sociale ladder

Do 19/10 om 19.30  uur in Avansa
 

Geert Schuermans (1977) is socioloog. In zijn jongste boek, ‘De achterblijvers’, schetst hij in verhalen van vijf gezinnen hoe de lagere middenklasse stilaan moet vechten om niet kopje-onder te gaan. Schuermans geeft een stem aan mensen die in het maatschappelijk debat amper aan bod komen. In zijn lezing bekijkt hij hoe mensen aan de onderkant van de sociale ladder omgaan met zaken als werk, politiek, klimaatverandering en gezondheid. Wat kunnen we aan die harde realiteit doen? Laat je raken en verontwaardigen, maar laat je ook inspireren.  

geert-768x512.jpg
bottom of page