top of page

Alleen of toch niet?

Het project Alleen of toch niet? zet alleenstaanden in de kijker via een inspringtheater. Vier voorstellingen lang treden we in dialoog met het publiek over alleenstaanden. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat zijn hun wensen en noden? Met het inspringtheater maken we het thema bespreekbaar. Zo formuleren we aanbevelingen voor het beleid.

 

In de podcast hoor je meer over het ontstaan van het project, wat een inspringtheater is, een oproep om in dialoog te gaan en om bruggen te slaan naar verbinding.

083d56d8-d6b6-488d-a0ab-431004fa8572.png
iStock-1092744152.jpg

Bouw mee aan verbinding

Almaar vaker wonen Belgen alleen, al dan niet uit eigen beweging of voor lange tijd. Dringend tijd om onze visie en beleid aan te passen. Alleenstaanden, koppels en personen die beroepshalve betrokken zijn bij één van de thema’s kunnen meehelpen om concrete voorstellen uit te werken. We werken aanbevelingen uit voor personen, groepen en beleidsverantwoordelijken.

 

Thema’s: Wonen, Mantelzorg druk, Beeldvorming alleenstaande, Rouw na scheiding/ overlijden, Nieuwe relatie aangaan, Gezondheid en alleen zijn, Werk/gezin combineren als éénoudergezin, Vrije tijd, Organisatie van het leven, …

In de kijker: Inspringtheater

Het laatste jaar verzamelden we verschillende situaties over moeilijkheden en dilemma’s die alleenstaanden beleven. We maakten er korte theaterscènes van om te gebruiken in de voorstellingen. Op iedere voorstelling gingen we in dialoog met het publiek over alleenstaanden. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat zijn hun wensen en noden? Deze vorm van theater is een interactief gebeuren, het publiek kan inspringen om mee te zoeken naar oplossingen.

 

In het verslagboek beschrijven wij de gehanteerde methodiek van het inspringtheater. Naast enkele getuigenissen vind je ook de uitgeschreven scénes.

Image.jpeg

Interesse om mee te werken?

Jouw verhaal helpt om wensen en noden in kaart te brengen. Bovendien is het een bron om suggesties en aanbevelingen te formuleren. Doe je mee? Schrijf je verhaal via de knop. Vertel je het liever of wens jje deel te nemen aan het participatieforum, neem contact op met francky.debusschere@cm.be.

CM button zonder baseline 200px.png
MicrosoftTeams-image (22) (1).png

Alleen of toch niet? is een initiatief van Bruggelingen, vrijwilligers, Gezonde buurt, Vierkant tegen eenzaamheid en Raval. Verschillende groepen en personen werken mee o.a. SAAMO, Huis van het Kind Brugge Samana, Pastorale Eenheid Sint-Trudo Assebroek vzw, Dialoogstad Brugge, Huis van de mens, schrijfgroep omwarming, Okra, Avansa Brugge, LDC De Balsemboom, Zorgzaam Sint-Kruis, Parochie Sint-Donaas Zeebrugge,  ...

bottom of page