Alleen of toch niet?

Het project Alleen of toch niet? zet alleenstaanden in de kijker via een inspringtheater. Vier voorstellingen lang treden we in dialoog met het publiek over alleenstaanden. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat zijn hun wensen en noden?

 

Met het inspringtheater maken we het thema bespreekbaar.

Zo formuleren we aanbevelingen voor het beleid.

 

Zin om aan te sluiten? Laat het ons weten.

083d56d8-d6b6-488d-a0ab-431004fa8572.png
iStock-1092744152.jpg

Jouw verhaal helpt

Ben je een alleenstaande jongere, oudere, moeder of vader? Woon je alleen? Dan zijn wij benieuwd naar jouw verhaal. Wij maken ons sterk door zoveel mogelijk getuigenissen te verzamelen.

 

Bouw mee aan verbinding

Deel je verhaal en maak het verschil. Dit kan op drie manieren.

 

 • Schrijf je ervaringen neer!
  Gebruik ons vragenformulier als leidraad.
  Het for-mulier kun je digitaal verkrijgen, telefonisch of per e-mail.

 • Vertel je verhaal aan een medewerker!
  Heb je geen vlotte pen of heb je liever een gesprek? We contacteren je graag voor een afspraak.

In de kijker: Inspringtheater

Het laatste jaar verzamelden we verschillende situaties over moeilijkheden en dilemma’s die alleenstaanden beleven. We maakten er korte theaterscènes van om te gebruiken in de voorstellingen. Op iedere voorstelling treden we in dialoog met het publiek over alleenstaanden. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat zijn hun wensen en noden? Deze vorm van theater is een interactief gebeuren, het publiek kan inspringen om mee te zoeken naar oplossingen.

 

Zin om mee te doen aan de gesprekken? Wat is jouw mening? Ervaring? Welkom op één van de vier voorstellingen in 2023, laat weten dat je komt. Noteer ze alvast in je agenda. Meer info vind je hier.
 

 • Zondag 12 februari om 14 uur in LDC De Balsemboom in Brugge

 • Zondag 26 februari om 14 uur in zaal Albatros Zeebrugge

 • Vrijdag 3 maart om 19.30 in het Avansahuis in Brugge

 • Zaterdag 25 maart om 19.30 uur in het Gemeenschapshuis Sint-Kruis

Image.jpeg

Interesse om mee te werken?

Jouw verhaal helpt om wensen en noden in kaart te brengen. Bovendien is het een bron om ons theaterstuk vorm te geven. Doe je mee? Schrijf je verhaal via de knop. Vertel je het liever of wens je mee te werken aan de verteltafels of repetities van het theaterstuk, neem contact op met francky.debusschere@cm.be.

CM button zonder baseline 200px.png
MicrosoftTeams-image (22) (1).png

Alleen of toch niet? is een initiatief van Bruggelingen, vrijwilligers, Gezonde buurt, Vierkant tegen eenzaamheid en Raval. Verschillende groepen en personen werken mee o.a. SAAMO, Huis van het Kind Brugge Samana, Pastorale Eenheid Sint-Trudo Assebroek vzw, Dialoogstad Brugge, Huis van de mens, schrijfgroep omwarming, Okra, Avansa Brugge, LDC De Balsemboom, Zorgzaam Sint-Kruis, Parochie Sint-Donaas Zeebrugge,  ...