top of page

Alleen of toch niet?

Het project Alleen of toch niet? zet alleenstaanden in de kijker via een inspringtheater. Vier voorstellingen lang treden we in dialoog met het publiek over alleenstaanden. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat zijn hun wensen en noden?

 

Met het inspringtheater maken we het thema bespreekbaar.

Zo formuleren we aanbevelingen voor het beleid.

 

Zin om aan te sluiten? Laat het ons weten.

083d56d8-d6b6-488d-a0ab-431004fa8572.png
iStock-1092744152.jpg

Bouw mee aan verbinding

Ben je een alleenstaande jongere, oudere, moeder of vader? Woon je alleen? Dan zijn wij benieuwd naar jouw verhaal. 

Kom naar het participatieforum op zaterdag 29 april van 9.30 tot 11.30 uur in het Hof van Watervliet, Oude Burg 27 in Brugge.

Thema’s: sociale druk op alleenwonenden/ het recht om alleen te zijn, ‘Alleen na echtscheiding of overlijden, her-partneren, als alleenstaande een plaats vinden om te wonen, Gezondheid en alleen wonen, …

 

We werken aanbevelingen uit voor personen, groepen en beleidsverantwoordelijken.

In de kijker: Inspringtheater

Het laatste jaar verzamelden we verschillende situaties over moeilijkheden en dilemma’s die alleenstaanden beleven. We maakten er korte theaterscènes van om te gebruiken in de voorstellingen. Op iedere voorstelling treden we in dialoog met het publiek over alleenstaanden. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat zijn hun wensen en noden? Deze vorm van theater is een interactief gebeuren, het publiek kan inspringen om mee te zoeken naar oplossingen.

 

Zin om mee te doen aan de gesprekken? Wat is jouw mening? Ervaring, Welkom op zaterdag 25 maart om 19.30 in het Gemeenschapshuis Sint-Kruis.  Meer info vind je hier.

Image.jpeg

Interesse om mee te werken?

Jouw verhaal helpt om wensen en noden in kaart te brengen. Bovendien is het een bron om suggesties en aanbevelingen te formuleren. Doe je mee? Schrijf je verhaal via de knop. Vertel je het liever of wens jje deel te nemen aan het participatieforum, neem contact op met francky.debusschere@cm.be.

CM button zonder baseline 200px.png
MicrosoftTeams-image (22) (1).png

Alleen of toch niet? is een initiatief van Bruggelingen, vrijwilligers, Gezonde buurt, Vierkant tegen eenzaamheid en Raval. Verschillende groepen en personen werken mee o.a. SAAMO, Huis van het Kind Brugge Samana, Pastorale Eenheid Sint-Trudo Assebroek vzw, Dialoogstad Brugge, Huis van de mens, schrijfgroep omwarming, Okra, Avansa Brugge, LDC De Balsemboom, Zorgzaam Sint-Kruis, Parochie Sint-Donaas Zeebrugge,  ...

bottom of page