Veerkrachtige ouders

Een kind krijgen is voor ouders een vreugdevol, maar ingrijpend moment. Je voelt je overweldigd en zit met veel vragen.

Daarom organiseert Gezonde buurt in het najaar verschillende activiteiten voor ouders en opvoeders. Meer leren over opvoeding en veerkrachtig ouderschap? Schrijf je dan in voor (een van de) volgende workshops!

Houd zeker onze pagina in de gaten, want in het najaar komen er heel wat activiteiten bij.

CM_Veerkrachtkaartje-1.png

Ontdek de activiteiten

Babbelkoekjes

De eerste levensjaren van een kind kunnen best pittig zijn. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Ouders voelen zich vaak overweldigd en vinden het moeilijk om hierover te praten. Toch helpt het om in gesprek te gaan met andere ouders. Even je hart luchten en tot rust komen.  Dat doet deugd. 

 

Daarom lanceren we tijdens de 10-daagse van Geestelijke Gezondheid de Babbelkoekjes-campagne. Heb je het gevoel dat je de muren oploopt, maar vind je het moeilijk om hierover te praten? Zet de koekjes op tafel en begin een ongedwongen gesprek met je (kraam)bezoek of netwerk. Vier korte vragen op de koekendoos helpen je op weg.   

Babbelkoekjes.jpg
massage.jpg

Babymassage Huis van het Kind

  • Jabbeke - dinsdag 4 oktober van 10 tot 11 uur

  • Beernem - donderdag 27 oktober van 14 tot 15uur

 

In samenwerking met Huis van het Kind creëren we een moment van ontspanning en verbinding. Een babymassage stimuleert de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van je kindje. Koester en kalmeer je baby via diverse technieken die je nadien thuis toepast.

Schrijf je hier in voor Beernem

Babymassage hulpverleners

Zedelgem - dinsdag 11 oktober van 19 tot 20 uur

 

Samen met het Huis van het Kind organiseren we deze unieke workshop speciaal voor kinderbegeleiders. Babymassage stimuleert de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van het kind. Koester en kalmeer de baby via diverse technieken die je nadien in de kinderopvang toepast. 

Inschrijven kan via melissa.herssens@zedelgem.be.

AdobeStock_272019652_Babymassage.jpg
EHBO_1920x1080px.jpg

Levensreddend handelen bij kinderen

Oostkamp - woensdag 19 oktober van 13.30 tot 16.30 uur

 

Een ongeluk is snel gebeurd, een goede voorbereiding kan kinderlevens redden. Deze EHBO-cursus leert je reanimeren en hoe je best handelt bij verstikking, verbranding, vergiftiging en stuipen.

Peuters in actie

Zedelgem - zaterdag 19 november van 10.30 tot 12 uur

 

Spelen en bewegen zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van een kind. In samenwerking met Huis van het Kind organiseren we daarom deze doe-sessie. Samen met je peuter leer je al doende heel wat spel- en beweegtips. Hiermee ga je thuis makkelijk zelf aan de slag!

Image by Thandy Yung
Image by eniko kis

Sessie perinatale veerkracht

Gezondheidspunt Oostkamp - dinsdag 13 december van 12 tot 13.30 uur

 

Een baby in huis is overweldigend. Hoe zorg je voor je baby en tegelijkertijd voor jezelf? Heb jij voldoende veerkracht? Tijdens deze interactieve infosessie bespreken we wat veerkracht is en leer je hoe je stress positief ombuigt.

Sessie zelfzorg – workshops Zelfzorg

Binnenkort beschikbaar!

 

Je baby komt altijd op de eerste plaats, maar soms heb je behoefte aan pauze. Zorgen voor jezelf staat centraal tijdens deze workshop. Hoe stel je realistische doelen zonder je grenzen te overschrijden?

Binnenkort kan je je hier inschijven.
Image by Callum Shaw

Inspiratie voor jonge ouders:

Nood aan wat brainfood om alle ballen in de lucht te houden?  Op zoek naar ideetjes voor gezonde babymaaltijden? Een kinderboekje met relaxatie-oefeningen voor een goede nachtrust?
 

De Gezondheidsbib heeft dit alles voor je in petto! Je kunt alles gedurende 4 weken gratis ontlenen en laten bezorgen of terugbrengen via je CM-Gezondheidspunt. Klik hier voor een greep uit ons aanbod.

fotobijgezondheidsbib.jpg

Dit project werd gerealiseerd in samenwerking met:

wiegwijs.png