Mobiel Team: Zonnebescherming

Maak mensen bewust van het belang van zonnebescherming. Ga tijdens een evenement op stap met een mobiel team en verdeel zonnecrème.

We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt. In de vooravond van een zonnige zomerdag stel je vast dat je huid een tint roder ziet dan normaal: je verbrandde door het zonlicht.

‘Verbranden’ is maar een van de uitingen van de schadelijke invloed die UV-licht op onze huid heeft. Onderliggende huidlagen lopen schade op die zich maar na verloop van tijd manifesteert. Daarenboven is huidkanker, in al z’n vormen, de meest voorkomende vorm van kanker in ons land.

Het is nochtans perfect mogelijk om je goed te beschermen tegen de schadelijke invloed van de UV-straling. Regelmatig een laagje zonnecrème smeren, helpt je een eind verder.


Met de actie Zonnebescherming maak je de bezoekers van een evenement bewust van de

noodzaak om je huid te beschermen tegen (langdurige) blootstelling aan zonlicht. Je draagt actief bij aan huidbescherming van volwassenen en kinderen.

Op langere termijn draag je je steentje bij aan de daling van het aantal personen met opgelopen huidschade door de inwerking van UV-licht.


Belangrijk!

Om met een mobiel team zonnecrème te kunnen verdelen, moet het evenement minstens 1.000 bezoekers verwachten.

Doe minstens acht weken voor het evenement je aanvraag. Zorg dat je dan minstens één vrijwillige medewerker hebt om mee te werken aan de actie.


Hoe ga je te werk?

Alle info vind je hier: