top of page

Ze zijn er: de nieuwe activiteiten van Gezonde buurt!


In september en oktober hijst iedereen zich weer in de startblokken om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ook Gezonde buurt geeft je graag een duwtje in de goede richting met heel wat nieuwe activiteiten die je in jouw buurt kunt organiseren, voor jong én oud. Dit najaar breng jij je buren dichter bij elkaar! Binnen de thema’s Kinderen en opvoeding, Zorg, Gezonde levensstijl, Feiten en fabels en Rechten en plichten zijn er heel wat nieuwe activiteiten te ontdekken. Per thema lichten we er hieronder eentje toe, maar surf zeker verder om het volledige aanbod te ontdekken.


Kinderen en opvoeding

'Meer dan koffieklets’

Wanneer je als ouder onder stress staat, kan een ontmoeting met andere ouders deugd doen. Met 'Meer dan koffieklets' heeft Gezonde buurt een methodiek ontwikkeld om sociale contacten tussen gestreste ouders te bevorderen. Scholen en andere organisaties kunnen deze methode gebruiken om ontmoetingsmomenten te creëren voor ouders van jonge kinderen. Dit pakket helpt hen om gesprekken te starten en sociale verbindingen te stimuleren.Zorg

‘Warme babbel’ Een naaste van iemand met psychische problemen getuigt Hoe ga je om met de psychische kwetsbaarheid van iemand in je gezin of uit je omgeving? Een partner, ouder, kind, broer of zus van iemand met een psychische kwetsbaarheid getuigt. Een lezing vol erkenning, hoop en inspiratie. Een waardevol samenzijn onder lotgenoten.Gezonde levensstijl

‘Doorgeefvaas’

Breng mensen samen door ze op te fleuren


Ontketen een ware bloemenrevolutie in je buurt met het principe van de doorgeefvaas. Zet onaangekondigd een vaas met bloemen (zelf geplukt of gekocht) aan iemands deur en vraag de ontvanger om hetzelfde te doen voor iemand anders. Voor de kaartjes zorgt Gezonde buurt! Start deze wondermooie actie als eerste in je buurt.


Feiten en fabels

‘Doorgeefboekje’ Verander de wereld stap voor stap met vriendelijkheid


Wat geluk echt leuk maakt, is het delen ervan, en dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een klein gebaar van vriendelijkheid volstaat om iemand op te vrolijken.

Wil jij met je familie, vrienden, collega’s, buren, leden van een vereniging of klasgenoten de mensen eraan herinneren hoeveel liefde er in de wereld is? Haal dan het doorgeefboekje in huis en ga aan de slag.Rechten en plichten

‘Spreek jij al digi-taal? Inclusief CM-toepassingen’

Iedereen mee in de digitale wereld


Veel mensen denken dat ze niet meer mee kunnen in de digitale wereld. Tijdens deze interactieve workshop zal een CM-consulent je het tegendeel bewijzen. Stap voor stap ontdek je hoe dat wereldwijde web werkt. Je krijgt uitleg over online toepassingen en je leert ook werken met de Itsme-app, de CM-website en de CM-app. Er is ruimte genoeg om op jouw eigen tempo alles uit te proberen. 
Bekijk hier het volledige aanbod van nieuwe ‘Gezonde buurt’-activiteiten. Er zitten nog heel wat pareltjes tussen om jouw buurt dit najaar te doen bruisen!


Comments


bottom of page