top of page

Workshop Mindful fotograferen


Mindful fotograferen? Dat is vertragen, observeren, (her)kaderen, focussen en vastleggen. Het ankerpunt is je visuele ervaring.

We starten met een ademhalingsoefening en gaan dan wandelen in de natuur. Tijdens het fotograferen focus je op je omgeving en je onderwerp. Wat zie je door je lens? Hoe valt het licht op je onderwerp? Welke details vallen jou het meeste op? Welk gevoel krijg je daarbij?

Merk je dat je gedachten afdwalen naar plannen, piekeren en oordelen? Kom dan telkens terug naar wat je ziet door je lens. Zo haal je je brein uit zijn normale routine en breng je het in een meer aandachtige staat.


Mindful fotograferen gaat om het proces, niet om het eindresultaat. Er bestaan met andere woorden geen mislukte foto's. Voor wie dat wil, is er ruimte en tijd om ervaringen te delen met de groep.


Praktisch: Voorafgaande kennis van fotografie of mindfulness is niet nodig. De workshop is toegankelijk voor iedereen ouder dan 16 jaar. De wandeling is ongeveer 4 km lang.


Jij...

- ... bent enthousiast!

- ... staat in voor de bekendmaking in je buurt, gemeente of organisatie.

- ... gaat op zoek naar een geschikte locatie.

- ... volgt de praktische zaken op (bvb. beamer, geluidsinstallatie, etc ).

- ... verzorgt het onthaal van de deelnemers.


Wij...

- ... zorgen voor een gekwalificeerde spreker, lesgever of begeleider.

- ... leveren digitaal promotiemateriaal aan.

- ... helpen je met inhoudelijke en praktische ondersteuning.


Heb je interesse om deze workshop te organiseren? Vraag je Gezonde Buurt-activiteit aan. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op! Tijdens een verkennend gesprek bekijken we samen welke kostprijs hieraan verbonden is.

Comentários


bottom of page