top of page

Workshop Levenswensen


Iedereen kan ernstig ziek worden of een ongeval hebben. Weet je omgeving wat je belangrijk vindt als zoiets gebeurt? Welke keuzes zou je maken in die situaties? Daarover een gesprek hebben met je naasten, heet vroegtijdige zorgplanning.

In deze workshop maak je kennis met de levenswenskaarten. Aan de hand van 37 kaarten met korte uitspraken kunnen mensen zelf nadenken over hun voorkeuren en wensen bij een zware ziekte of wanneer het levenseinde nadert. Daarnaast krijg je heel wat tips om thuis, samen met anderen, verder na te denken en het gesprek aan te gaan. Een verduidelijkend filmpje over de levenswensen kan je hier terugvinden


Het is raadzaam voor de deelnemers om vooraf ook onze infosessie over vroegtijdige zorgplanning te volgen. Die geeft je een antwoord op theoretische vragen over het thema.


Opgelet: Deze workshop heeft een maximumcapaciteit van 15 personen.


Jij...

- ... bent enthousiast!

- ... staat in voor de bekendmaking in je buurt, gemeente of organisatie.

- ... gaat op zoek naar een geschikte locatie.

- ... volgt de praktische zaken op (bvb. beamer, geluidsinstallatie, etc ).

- ... verzorgt het onthaal van de deelnemers.


Wij...

- ... zorgen voor een gekwalificeerde spreker, lesgever of begeleider.

- ... leveren digitaal promotiemateriaal aan.

- ... helpen je met inhoudelijke en praktische ondersteuning.


Heb je interesse om deze workshop te organiseren? Vraag je Gezonde Buurt-activiteit aan. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op! Tijdens een verkennend gesprek bekijken we samen welke kostprijs hieraan verbonden is.



bottom of page