top of page

Wat zijn geheugenproblemen?

Maak eerst kennis met elkaar via volgend spel:

Ik ga op wandeling en ik neem mee…’ = een geheugenspelletje ;)


De eerste speler zegt de zin ’Ik ga op wandeling en ik neem mee ....’ hardop. Vervolgens noemt hij de eigen voornaam en de gemeente van waar hij afkomstig is (bijvoorbeeld Maria uit Neerpelt) . De beurt gaat dan over naar de tweede persoon. Die vult de zin aan met de eigen naam en gemeente (‘Ik ga op wandeling en ik neem mee Maria uit Neerpelt en Jos uit Maaseik’). Speler nummer drie vult ook weer aan met de eigen naam en gemeente en noemt de vorige in de juiste volgorde. Zo wordt de keten van namen steeds langer.

Op deze manier leren jullie elkaar kennen en trainen we je geheugen ;) .


Bespreek volgende vragen tijdens het wandelen:

  • Waar denk je aan bij het woord geheugenproblemen?

  • Ken je iemand met geheugenproblemen?

  • Kan je een voorbeeld geven van een ervaring(en) op dit vlak?

Comments


bottom of page