top of page

Wandel je met ons mee?


Wandelen in eigen buurt is leuk, gezond en je leert andere mensen kennen. Dat is het concept van de CM-gezondheidswandelingen. Een succes zo blijkt. Liefst zes kernen organiseerden het voorbije jaar in totaal 59 gezondheidswandelingen en wisten daarmee heel wat mensen warm te maken voor een gezonde wandeling in eigen buurt van 5 km.


Sociaal contact

“In Beveren staat er sinds september elke zondagvoormiddag een wandeling op het programma”, vertelt Linda Beck, bewegingsconsulent. “Verrebroek, Melsele, Kieldrecht, Kallo, … Alle gemeentes van groot Beveren komen aan bod. We kunnen rekenen op heel wat enthousiasme. Meestal zijn we met een groep van 30 deelnemers. Veel mensen kijken er echt naar uit. De meeste activiteiten vallen stil tijdens het weekend, maar onze zondagse wandeling vindt altijd plaats, weer of geen weer. Het is fijn om te zien dat er sociale contacten worden opgebouwd. Wandelen is dus niet alleen gezond voor onze fysiek, maar ook goed voor ons mentaal welzijn. Bovendien zien we verschillende mensen ook terugkomen tijdens onze andere infosessies.”


Lichaam en geest in balans

Nieuw dit jaar waren de balanswandelingen georganiseerd door dienst Gezondheidsbevordering. Somaya Verstyn, ergo- en kinesitherapeut, zal ook in het voorjaar van 2020 negen wandelingen in de mooiste bossen van Oost-Vlaanderen begeleiden. De afstanden variëren van 5 tot 7 kilometer, het tempo is laagdrempelig en onderweg voeren we lichte lichaamsoefeningen uit. De bedoeling is dat we vertragen en de natuur en omgeving beter ins ons opnemen.


De laatste CM-gezondheidswandeling van het jaar vindt plaats op zondag 29 december om 10 uur, vertrek aan de kerk van Vrasene in de Kerkstraat. Naast Beveren, kun je ook in Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Temse en Waasmunster mee wandelen.

De balanswandelingen in de regio Waas en Dender vinden plaats in Heidebos – Moerbeke-Waas (16 februari), Stropersbos – Stekene (28 maart), Molsbroek – Lokeren (25 april) en Lippenbroek – Hamme (9 mei).

Voor meer info, surf naar www.cm.be/agenda.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page