top of page

30-30: Van beter slapen tot minder stress

Dertig dagen lang dertig minuten per dag in het groen bewegen, wat doet dat met een mens? Verrassend veel eigenlijk. Zowel fysiek als mentaal levert deelnemen aan 30-30 je een pak voordelen op.

  • Je voelt je beter in je vel

Een wandeling in het bos verbetert je zelfvertrouwen en je humeur. Een absolute aanrader dus wanneer je kampt met depressie- of stresssymptomen. Bovendien word je productiever, vitaler en socialer. Je stoot op de runner’s high of valt al eens een kilootje af.

  • Het is goed voor je luchtwegen

Bosbezoekjes versterken je immuunsysteem en zorgen voor minder last van astma en andere aandoeningen aan de luchtwegen. Bossen en bomen zijn een efficiënte manier om fijn stof uit de lucht te filteren. Ze zuiveren de lucht. Daarnaast produceren ze ook verse zuurstof.

Geef je longen de lucht die ze verdienen en haal tijdens het bewegen eens diep adem. Dan is zuivere lucht extra belangrijk! Zoek deze plekken zeker op als je in een stad of drukke verkeersomgeving woont. Op deze plaatsen meet men vaak hoge concentraties aan fijn stof.

  • Het is ontspannend en je slaapt er beter van

Had je een drukke of stresserende dag op het werk? Korte wandelingen in het bos herstellen het concentratieniveau en nemen stress weg. Zelfs zeer korte sessies in het bos verminderen piekergedrag en zorgen ervoor dat je minder blijft stilstaan bij de negatieve aspecten van je leven. Maak dus even tijd vrij en zet al je gedachten op een rij tijdens een bezoekje aan een park of bos. Je zal nadien ook beter slapen en minder last van spanningshoofdpijn hebben.

  • Het kost weinig moeite

Bossen en parken doen je als het ware vanzelf bewegen. Trek het bos in, snuif de heerlijke geuren op en laat je ogen volop genieten. Regent het? Dan beschermen bomen je tegen het nat. Schijnt de zon? Dan brengen ze aangename verkoeling. Trek ook eens samen met je kinderen de bossen in. Kinderen die vaak in het bos spelen, ontwikkelen een betere motoriek.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page