Ontwikkel je eigen "Te Gekke Bomenwandeling"


© Rien de Rien (Boom van het jaar 2016 – Massemen)

Wandelen is goed voor de gezondheid. Veel wandelaars zoeken daarom naar interessante routes om naast de sportieve activiteit ook een mooie omgeving te ontdekken. En wat is leuker dan je eigen buurt te (her)ontdekken aan de hand van te gekke bomen?

In elke stad of gemeente vind je te gekke bomen. Knoestige Kastanjes met wortels diep in het verleden. Elegante Esdoorns met bladeren die lokale verhalen verder ritselen. Geduldige Gerechtsbomen die je wat kunnen vertellen over misdaad en straf…

Ook in jouw gemeente kunnen we ongetwijfeld een wandeling uitwerken langs markante bomen of andere natuurlijke erfgoedelementen. Bezienswaardigheden die je anders misschien voorbijloopt, geven we de aandacht die ze verdienen en laten we lokale verhalen vertellen. Zo kunnen inwoners en bezoekers straks op ontdekkingstocht door de gemeente, om er een bos aan leuke weetjes te vinden. Boeiende bomen, mysterieuze legenden en ongeziene groene plekjes in de gemeente bundelen we in een wandeling van zo'n twee uur. Want net als de torens, kathedralen en monumenten hebben bomen bijzondere verhalen te vertellen...

Jij...

- ... bent enthousiast!

- ... staat in voor de bekendmaking in je buurt, gemeente of organisatie.

- ... wijst ons de weg naar personen met de nodige, lokale kennis (natuurlijk erfgoed, lokale verhalen, bestaande wandelingen, ed.) .

- ... staat in voor eventuele permanente bebording van de wandeling, de inhoud hiervan kan aangeleverd worden. Hiervoor dien je over toestemming van het lokale bestuur te beschikken. De logistieke prijs is niet inbegrepen in het budget.

Wij...

- ... zorgen voor een begeleid traject (startvergadering, overleg en wandeling met lokale experten, uitwerking wandeling, afwerking en publicatie wandeling).

- ... leveren promotiemateriaal (flyers, posters, digitaal materiaal) aan.

- ... stellen de uitgewerkte wandelingen vrij online raadpleegbaar beschikbaar op RouteYou, zodat geïnteresseerde wandelaars ze gemakkelijk terugvinden.

- ... komen tussen in de projectprijs van 3.000 euro (excl. BTW) met een terugbetaling van 500 euro.

Deze format werd ontwikkeld in samenwerking met BOS+. Wil je bestaande Te Gekke Bomenwandelingen ontdekken? Je vindt ze hier terug. Heb je interesse om dit project te organiseren? Vraag je Gezonde Buurt-activiteit aan.

Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!


Terug naar het overzicht.