top of page

Studiedag educatieve pakketten

Kom kennismaken met onze vernieuwde educatieve pakketten en geniet van het theaterstuk "Aardappelsoep".


Op dinsdag 3 december 2019 organiseert CM een studiedag voor lagere scholen. Onlangs lanceerde CM twee nieuwe educatieve pakketten: "Ben de Bever" en "Lekker Gezond!". Op de studiedag maak je kennis met de pakketten, krijg je meer achtergrondinformatie en tips om er in de klas zelf mee aan de slag te gaan. Dit wordt voorafgegaan door de originele theatervoorstelling "Aardappelsoep".


Programma 10.30 uur Onthaal 10.45 uur Theatervoorstelling "Aardappelsoep" door Laika en Agora theater Aardappelsoep is een eigentijdse voorstelling voor lagere scholen over oorlog en verlies, over honger en over de weldaad van lekkere soep. Een voorstelling waarin het plezier om te vertellen en het genot om samen te eten centraal staat. Uiteraard proeven we na afloop van het theaterstuk ook eens van die lekkere soep met een lekker broodje. 12.45 uur Workshop 1: "Lekker Gezond!" door Jolien Plaete (Vlaams Instituut Gezond Leven) Aan de hand van enkele lessen uit het pakket leer je hoe je met leerlingen kunt werken rond gezonde voeding. We bespreken bovendien hoe je een gezond traktatiebeleid kunt organiseren en we wisselen ervaringen uit over omgaan met ongezonde tussendoortjes. Het pakket Lekker Gezond biedt kant-en-klare materialen en lessuggesties, gerangschikt per graad en thema. Zo leren de kinderen bij over de voedingsdriehoek, de verschillende eetmomenten, boodschappen doen en reclame.

Wil je het educatief pakket "Lekker Gezond!" bestellen voor jouw school? Dat kan hier!

14 uur Workshop 2: "Ben de Bever" door Elke Ghyllebert (CM) Met "Ben de Bever" als coach leren kinderen alles over hun gebit en een goede mondhygiëne. In deze workshop brengen we per leerjaar een les in de praktijk. Je werkt samen met Ben aan een stralend gebit, zoals je leerlingen het binnenkort ook zullen doen. In het vernieuwde pakket spoort Ben kinderen van het 1ste , 2de en 3de leerjaar aan om hun tanden minstens tweemaal per dag te poetsen. Het pakket bevat heel wat achtergrondinformatie en lessuggesties en is aangepast aan de leerdoelen van het lager onderwijs.

Wil je het educatief pakket "Ben de Bever" bestellen voor jouw school? Dat kan hier!

Praktisch Dinsdag 3 december van 10.30 tot 15.30 uur Museumtheater en Piet Elshoutzaal, Zwijgershoek 14, Sint-Niklaas (Open in Google Maps) Toegang: gratis Inschrijven doe je via www.cm.be/agenda. Meer info? Mail naar gezondheidsbevordering.oostvlaanderen@cm.be of bel 09 267 57 35.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page