top of page

Massaal veel oren beschermd op de festivals

Goeie muziek, een vakantiesfeer en heel, heel veel oordoppen; dat is kort samengevat de festivalzomer voor Gezonde Buurt. Van Copacobana over Boomtown en de Lokerse Feesten tot Dioniss; overal waren de vrijwilligers aanwezig en beschermden ze oren én huid.

© Kristof Pieters

Oordoppen uitdelen, kinderhoofdtelefoons uitlenen of zonnecrème verdelen, of alledrie, het gebeurde de afgelopen festivalzomer op 20 verschillende festivals in Oost-Vlaanderen, goed voor 45 festivaldagen. In totaal werden bijna 48.000 sets oordoppen verdeeld en ongeveer 700 sets kinderhoofdtelefoons uitgeleend. En niet alleen de oren werden beschermd. Er werd ook 10,5 liter zonnecrème uitgedeeld. En die kwam op sommige festivals heel goed van pas.


Lang leve de vrijwillige medewerkers

Cijfers van die omvang kunnen voorleggen, kan alleen dankzij de inzet van de vele vrijwillige medewerkers. In totaal werden maar liefst 67 engagementen opgenomen. Op de meeste festivals waren er meerder vrijwillige medewerkers aanwezig. Het aantal varieerde tussen twee en zeven, afhankelijk van hoe Gezonde Buurt aanwezig was.


Organiseer je binnenkort (of volgend jaar) zelf een festival of optreden? Denk dan aan de oren van het publiek en zorg voor gehoorbescherming.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page