Maak van de gezonde keuze de makkelijkste én aantrekkelijkste. Daarvoor moet je meestal je omgeving een beetje aanpassen en voorbereidingen treffen.

Inspiratie om je omgeving aan te passen:
Was je fruit alvorens ze in de fruitschaal te leggen. Door fruit goed te wassen, verwijder je vuil en stof met mogelijk ziekmakende bacteriën. Je kan dan onmiddellijk het fruit uit je mand opeten zonder het nog te moeten wassen.
Zet je fruit op een goed zichtbare plaats in huis of in je koelkast.
Fruitvliegjes houden van fruit dat begint te rotten of gisten. Vers, gaaf en hard fruit laten ze links liggen. Zorg dat fruitvliegjes niks te snacken krijgen. Eet daarom je fruit tijdig op of bewaar het in je koelkast.
Vind je dat schillen en snijden van fruit te veel tijd in beslag neemt ’s ochtends? Schil of snij deze al de avond ervoor en bewaar in een goed afgesloten pot in de koelkast!
Splits je portie fruit in twee: Voeg een portie toe aan je ontbijtyoghurt en neem de rest mee voor jouw snack-moment.
Eet eens een boterham met schijfjes banaan.
Verander je ‘koffiepauzes’ in ‘sappige fruitpauzes’.
Vergeet je je fruit als tussendoortje, introduceer dan fruit in je gerechten zoals een zomerse salade met mango, bessen, ananas, meloen...
Ga na het lunchen even een frisse neus halen en eet tijdens deze wandeling een stuk fruit uit het vuistje zoals een appel, banaan, peer…
Eet gerust een stuk fruit tijdens een overleg, zo stimuleer je ook jouw collega’s om meer fruit te eten.
Vergeet je fruit als tussendoortje in te lassen? Plan het in je agenda.
Hang een fruitseizoenkalender in je keuken en koop seizoenfruit.