top of page

Leve de buren! 

Wist je dat we op de laatste vrijdag van mei de Europese Dag van de Buren vieren? Het is maar terecht dat we wie tegenover, achter, links van, rechts van ... ons woont één keer per jaar in de bloemetjes zetten.  Want een goede buur is 24 karaats goud waard. Waarom? Hoeveel redenen heb je nodig?  

1. Gezelschap vlakbij 

Een nieuwtje dat je absoluut wil delen? Een extra mening over de nieuwe overgordijnen? Of gewoon nood aan een gezellige babbel? Een goede buur is maar een voordeur van je verwijderd.  

2. Een extra stel helpende handen 

Je dacht het snel met wat gezinsleden te klaren, maar dan blijkt dat dat klusje toch nog wat extra mankracht vereist. De buurman of –vrouw helpt je met plezier uit de nood. 

3. Een uitbreiding van je voorraadkast 

Kom je net één ei te kort voor die heerlijke appelcake. Wedden dat de buren er eentje op overschot hebben? En achteraf bedank je ze simpelweg met wat ovenvers gebak.  

4. Oogjes in het zeil 

Op vakantie? Weten dat je buren de boel in de gaten houden – en ondertussen de kat eten geven, je brievenbus leeghalen en je planten verzorgen – zorgt voor instant gemoedsrust.  

5. Partners in crime voor een Gezonde Buurt-activiteit 

Met wie kan je beter een Gezonde Buurt-activiteit op poten zetten, dan met je naaste buren? Ideaal om de banden nog nauwer aan te halen. En ondertussen leer je je buurt beter kennen en timmer je mee aan samenleving met meer levenskwaliteit. Ideaal toch?   

Comments


bottom of page