Lekker Gezond! (educatief pakket)

Welke tussendoortjes ‘blaken van gezondheid’? Welke voedingsmiddelen laten je leerlingen best zoveel mogelijk links liggen? Deze en vele andere vragen krijgen een antwoord in het educatief pakket 'Lekker Gezond!' voor de 1e, 2e en 3e graad lager onderwijs.

'Lekker Gezond!' is een educatief pakket over de voedingsdriehoek voor leerkrachten in de eerste, tweede en derde graad lager onderwijs. Het zijn kant-en-klare materialen waarmee je in je klas of als school aan de slag kunt gaan rond gezonde voeding. Wist je dat kinderen die gezond en evenwichtig eten zich beter kunnen concentreren, een groter leervermogen hebben én betere schoolprestaties boeken? Ze hebben er dus alle baat bij om vroeg te leren hoe een gezond voedingspatroon eruitziet. Da’s goed voor lichaam én geest.


'Lekker Gezond!' biedt lessuggesties gerangschikt per graad en thema. Zo leren de kinderen bij over de voedingsdriehoek, de verschillende eetmomenten, boodschappen doen en reclame. Deze lessuggesties zijn een concrete toepassing van de leerlijn voeding voor het lager onderwijs.


Het pakket is ontwikkeld door het Vlaams Instituut Gezond Leven, Voedingsinformatiecentrum NICE en CM


Hoe bestellen?

'Lekker Gezond!' is digitaal en gratis te verkrijgen via www.oogvoorlekkers.be/lekkergezond.

Het lessenpakket en alle bijhorende materialen zijn gratis toegankelijk voor alle leerkrachten op Knooppunt.


Meteen een ontbijt erbij?

Bestel je 'Lekker Gezond!'? Dan kun je meteen ook 'Gezond ontbijt in de klas' aanvragen. In deze Gezonde Buurt-activiteit leren leerlingen uit het derde of vierde leerjaar wat een gezond ontbijt is. Naast de theorie (die in spelvorm wordt gebracht) maken de leerlingen in de klas ook hun eigen ontbijt om daarna samen op te eten.


Vraag je 'Gezond ontbijt in de klas' hier aan. Geef bij opmerkingen je activatiecode door die je voor je 'Lekker Gezond!' ontvangt.