top of page

Lekker Gezond! (educatief pakket)

Welke tussendoortjes ‘blaken van gezondheid’? Welke voedingsmiddelen laten je leerlingen best zoveel mogelijk links liggen? Deze en vele andere vragen krijgen een antwoord in het educatief pakket 'Lekker Gezond!' voor de 1e, 2e en 3e graad lager onderwijs.

'Lekker Gezond!' is een educatief pakket over de voedingsdriehoek voor leerkrachten in de eerste, tweede en derde graad lager onderwijs. Het zijn kant-en-klare materialen waarmee je in je klas of als school aan de slag kunt gaan rond gezonde voeding. Wist je dat kinderen die gezond en evenwichtig eten zich beter kunnen concentreren, een groter leervermogen hebben én betere schoolprestaties boeken? Ze hebben er dus alle baat bij om vroeg te leren hoe een gezond voedingspatroon eruitziet. Da’s goed voor lichaam én geest.


'Lekker Gezond!' biedt lessuggesties gerangschikt per graad en thema. Zo leren de kinderen bij over de voedingsdriehoek, de verschillende eetmomenten, boodschappen doen en reclame. Deze lessuggesties zijn een concrete toepassing van de leerlijn voeding voor het lager onderwijs.


Het pakket is ontwikkeld door het Vlaams Instituut Gezond Leven, Voedingsinformatiecentrum NICE en CM


Hoe bestellen?

'Lekker Gezond!' is digitaal en gratis te verkrijgen via www.oogvoorlekkers.be/lekkergezond .


CM biedt boven op het pakket gratis extra materiaal aan: 

  • brooddozen voor kinderen van het eerste leerjaar; 

  • papieren placemats met leuke spelletjes die je kunt gebruiken wanneer je een gezond ontbijt of lunch organiseert in je school;

  • posters met de voedingsdriehoek om op te hangen in de klas of de school (maximum 1 per klas). 

Je kunt het extra materiaal aanvragen met dit formulier zolang de voorraad strekt. Je krijgt het materiaal gratis toegestuurd.

Comments


bottom of page