Kleurkaartjes voor lagere scholen en woonzorgcentra


Met de kleurkaartjes willen we voor verbinding zorgen. Gezonde Buurt levert je twee sets (nog in te kleuren) wenskaartjes. Het ene kaartje wordt verzonden door de leerlingen van een lagere school naar bewoners van een woonzorgcentrum. Het andere kaartje gaat van de bewoners van het woonzorgcentrum naar de leerlingen.


We hopen met deze kaartjes enerzijds een dialoog tussen generaties op te starten. Anderzijds willen we sociaal contact aanzwengelen, in de hoop vereenzaming tegen te gaan.


Werkwijze:

  • De school of het woonzorgcentrum neemt contact op met de andere organisatie om een namenlijst te verkrijgen van de ontvangers. Hou hierbij rekening met het aantal leerlingen/bewoners: het zou zonde zijn moest niet iedereen een antwoord kunnen ontvangen op het eigen kaartje.

  • Vervolgens sturen de leerlingen of de bewoners een boodschap naar de contactpersoon die aan hen werd toegewezen. Zo kan je een persoonlijke boodschap sturen.

  • Hierna sturen de ontvangers op hun beurt het andere kaartje naar de verzenders. Zo ontstaat een uitwisseling tussen de twee groepen en wie weet zelfs enkele pennenvriendschappen.

Zowel een school als een woonzorgcentrum kan de actie opstarten.

Bestel gratis een basispakket en ontvang twee keer een set van 30 kaartjes.


Iedere set bevat het volgende:


Jij...

- ... bent enthousiast!

- ... staat in voor de bekendmaking in je buurt, gemeente of organisatie.

- ... kiest zelf hoe je kleurkaarten in jouw lessenplan laat passen of aanbrengt bij de bewoners van het woonzorgcentrum.

- ... volgt de praktische zaken op.


Wij...

- ... leveren het materiaal (kaartjes) aan.

- ... helpen je met inhoudelijke en praktische ondersteuning.


Heb je interesse om dit verbindend concept te organiseren? Vraag je Gezonde Buurt-activiteit aan. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op! Tijdens een verkennend gesprek bekijken we samen welke kostprijs hieraan verbonden is.