top of page

Inspiratiedag leerkrachten: praten over sexting, relaties en diversiteit

Werd jij als leerkracht al eens geconfronteerd met sexting? Hoe reageer je op online situaties? Hoe kun je een beleid rond sexting uitbouwen? Hoe laat je sexting aan bod komen tijdens de les? Schrijf je dan in voor de inspiratiedag over sexting.

Op donderdag 7 november organiseert dienst Gezondheidsbevordering van CM samen met Sensoa een boeiende inspiratiedag over sexting, relaties en diversiteit. Programma In de voormiddag laten we je kennismaken met het Sensoa Vlaggensysteem dat je kunt toepassen bij online situaties en de beleidstool 'let's talk about sexting'. 's Namiddags staan er twee workshops op het programma:

  • Tools om les te geven over grenzen en wensen

In deze workshop bespreken we hoe je met jongeren kunt spreken over grenzen en wensen en bekijken we de beste lesmaterialen. Op welke leeftijd kun je al wat bespreken? Hoe kun je gefaseerd kennis, vaardigheden en attitudes opbouwen in een leerlijn? Welke accenten leg je in jouw relationele en seksuele vorming over grenzen? Hoe leer je jongeren inschatten welk gedrag oké is en welk niet?

  • Werken rond gender en seksualiteit met Equi-X

Equi-X is een kritisch vormingsprogramma van vzw Zijn met workshops over gender, mannelijkheid en vrouwelijkheid, seksualiteit, geweld, omgaan met emoties, racisme. Het is gebaseerd op ‘Program H’ & ‘Program M’ van de Braziliaanse NGO Promundo. Deze programma’s werden al in meer dan 30 landen in het Zuiden geïmplementeerd en naast Vlaanderen ook in 4 andere Europese landen. In de workshop maak je kennis met verschillende methodieken die in dit programma gebruikt worden.


Praktisch

Deze inspiratiedag vindt plaats op donderdag 7 november van 9 tot 16 uur in de Raadzaal CM en het Castrohof, de Castrodreef 1 in Sint-Niklaas. Prijs: 25 euro.


Klik hier om in te schrijven of het volledige programma te bekijken.


Vragen? Mail naar gezondheidsbevordering.oostvlaanderen@cm.be of bel 09 267 57 35.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page