Inleven

Stel je voor dat jij dit bent? Hoe zou jij je voelen? Wat zou jij doen? Zou je hier met iemand over spreken? Zou jij dit bespreken met je (huis)arts?


Leef je in

Zaterdagochtend … ik haal de krant uit de brievenbus. 27 juni … die datum zegt me iets, maar wat? Ik kijk op de kalender en zie dat het de verjaardag van mijn oudste zus Hilde is. Hoe oud wordt ze vandaag? 63 jaar denk ik. Deze namiddag is er een familiefeestje. Ik kijk opnieuw op de kalender: 15 uur. Blij om iedereen nog eens terug te zien. Zeker de kinderen en kleinkinderen van Hilde. Jan en Annelies …maar hoe heet de vrouw van Jan weer? Het is zo’n klein blondje dat altijd lacht … maar hoe heet ze nu weer? Annelies en Peter hebben al 2 kinderen denk ik. 2 meisjes of was die kleinste toch een jongetje?


Ik schrijf een kaart voor mijn zus ‘proficiat met je 63ste verjaardag’.


Hoe laat moest ik er weer zijn ? Ik kijk op mijn kalender: 15 uur. Hoe laat moet ik dan vertrekken? 14.30 uur. Ik schrijf dat op een briefje en leg het op de keukentafel …


Klaar om te vertrekken. Oei, waar heb ik het cadeautje gelegd? Komaan, waar ligt dat … ik had toch iets gekocht … ik moet vertrekken … Ik steek dan maar wat geld bij mijn kaart. Om 14.45 uur zit ik in de auto met mijn kaart…oef! Ik stel mijn GPS in want vorige keer waren er werken waardoor ik de weg kwijt was en een uur later totaal overstuur bij mijn zus arriveerde.


Ik kom gelijk aan met Jan en zijn vrouw. Ik roep vrolijk ‘hallo allemaal’ want dan valt het niet op dat ik haar naam niet weet. Als we binnenkomen bij mijn zus zie ik overal versiering hangen met een grote ‘70’… oeps.