Infosessie Hoe omgaan met te weinig ziekte-inzicht na NAH


Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is het gevolg van een ongeval, een beroerte, infecties, een hersentumor of een ander trauma. Er zijn zichtbare gevolgen, zoals moeilijkheden bij bewegen, en minder zichtbare gevolgen, zoals emotionele veranderingen en problemen met het geheugen.

Voor de omgeving van iemand met een NAH is het moeilijk om te zien dat bepaalde gedragingen of reacties anders zijn dan vroeger. Daarom is het belangrijk om eerst het NAH en de mogelijke gevolgen ervan te begrijpen. Pas daarna is er ruimte voor verwerking. Soms heeft degene met het NAH te weinig of geen ziekte-inzicht, of een onrealistisch beeld van de gevolgen van het NAH.


Het is dan niet eenvoudig om daar als partner of ouder mee om te gaan. Wat doe je als iemand weer wil autorijden, werken, taken uitvoeren … terwijl je dat zelf niet meer mogelijk acht? Hoe kun je als familielid een realistische inschatting maken van de toekomst? En kunnen de rollen in het gezin daardoor veranderen? Tijdens deze infosessie gaan we dieper in op al deze vragen.


Jij...

- ... bent enthousiast!

- ... staat in voor de bekendmaking in je buurt, gemeente of organisatie.

- ... gaat op zoek naar een geschikte locatie.

- ... volgt de praktische zaken op (bvb. beamer, geluidsinstallatie, etc ).

- ... verzorgt het onthaal van de deelnemers.


Wij...

- ... zorgen voor een gekwalificeerde spreker, lesgever of begeleider.

- ... leveren digitaal promotiemateriaal aan.

- ... helpen je met inhoudelijke en praktische ondersteuning.


Heb je interesse om deze infosessie te organiseren? Vraag je Gezonde Buurt-activiteit aan. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op! Tijdens een verkennend gesprek bekijken we samen welke kostprijs hieraan verbonden is.