top of page

Infosessie: Ik wil niet naar bed! Als je peuter of kleuter niet als een roosje slaapt (2,5-5 jaar)


Het is bedtijd. Je peuter of kleuter moet eerst nog vijf keer plassen en kan absoluut niet slapen voor hij zijn favoriete knuffeltje gevonden heeft.

Deze situaties zijn heel herkenbaar aIs jouw kind een krak is in tijd rekken. Elke avond is een nieuwe uitdaging. En dat kan heel vermoeiend zijn.

· Wat doe je als je peuter een dutje weigert? 

· Hoe tem je dat monster onder het bed? 

· Hoe reageer je als je kleuter elke nacht naast je bed staat?

· Hoe herken je oververmoeidheid?

Het goede nieuws is dat je zeker niet alleen bent. Nog beter nieuws: Gezonde buurt en CM willen ouders ondersteunen bij de slaap van hun kind tussen 2,5 en 5 jaar. We hebben heel wat tips voor jou om hiermee aan de slag te gaan.

In deze interactieve sessie (van +- 90 minuten) krijgen ouders handvatten aangereikt om een realistisch slaappatroon voor peuters en kleuters te ontwikkelen. We gaan dieper in op feiten en fabels, en we staan stil bij vaak voorkomende slaapuitdagingen. De sessies gaan door in groepen met maximum 15 deelnemers, zodat er ruimte is voor persoonlijke vragen en interactie met elkaar. Deze sessie voor een grotere groep organiseren? Dat kan, meld dit dan zeker bij uw aanvraag zodat de expert zich voldoende kan voorbereiden

Jij...

- ... bent enthousiast!

- ... staat in voor de bekendmaking in je buurt, gemeente of organisatie.

- ... gaat op zoek naar een geschikte locatie.

- ... volgt de praktische zaken op (bvb. beamer, geluidsinstallatie, etc ).

- ... verzorgt het onthaal van de deelnemers.

Wij...

- ... zorgen voor een gekwalificeerde lesgever.

- ... leveren digitaal promotiemateriaal aan.

- ... helpen je met inhoudelijke en praktische ondersteuning.

Heb je interesse om deze infosessie te organiseren? Vraag je Gezonde Buurt-activiteit aan. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op! Tijdens een verkennend gesprek bekijken we samen welke kostprijs hieraan verbonden is.


Comments


bottom of page