Infosessie "Ik weet het wel, waarom doe ik het dan niet?"


Het nieuwe (school)jaar, het begin van de vakantie, de start van de zomer … Bij velen van ons bruist het dan van de goede voornemens: gezonder eten, het rustiger aan doen of meer bewegen. Maar woorden omzetten in daden is niet gemakkelijk. We hebben moeite om veranderingen op lange termijn vol te houden. Hoe komt dat? Waarom gaan we door met slechte gewoontes - tegen beter weten in? Waar komt uitstelgedrag vandaan?


Hoewel persoonlijke verandering individueel verschillend is, zijn er toch algemene lijnen te trekken. In een eerste deel gaan we in op de factoren die verandering rond gezonde levensstijl bemoeilijken en waarom veranderen weerstand oproept. In een tweede deel bespreken we het stapsgewijze verloop van gedragsverandering.


In deze infosessie gaan we met concrete voorbeelden in op enkele typische kenmerken van gedragsverandering. Je krijgt ook voorstellen van aanpak. Van dromen over durven naar doen én volhouden op lange termijn.


Gastspreker: Erna Claes, doctor in de psychologie.


Jij...

- ... bent enthousiast!

- ... staat in voor de bekendmaking in je buurt, gemeente of organisatie.

- ... gaat op zoek naar een geschikte locatie.

- ... volgt de praktische zaken op (bvb. beamer, geluidsinstallatie, etc ).

- ... verzorgt het onthaal van de deelnemers.


Wij...

- ... zorgen voor een gekwalificeerde spreker, lesgever of begeleider.

- ... leveren digitaal promotiemateriaal aan.

- ... helpen je met inhoudelijke en praktische ondersteuning.


Heb je interesse om deze infosessie te organiseren? Vraag je Gezonde Buurt-activiteit aan. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!