Homemade Happiness: luchtige omelet

Gezond leven, dat is ook gezond en lekker eten. Daarom levert foodie Nicki Paepe elke maand een verrassend, en eenvoudig, gerecht aan. Deze keer staat een easy peasy omelet met onder andere champignons en kerstomaten op het menu.

Bereiding

  • Snij de champignons in plakjes en halveer de kerstomaten.

  • Verwarm de olijfolie in een pan, voeg de champignons toe, kruid met wat lookpoeder en bak ze goudbruin. Neem de champignons uit de pan en hou ze warm.

  • Stoof de kerstomaten in dezelfde pan tot ze zacht en rimpelig worden. Zorg er wel voor dat de tomaten niet papperig worden. Zet ze van het vuur en hou warm.

  • Klop de eieren in een kom en voeg een scheutje melk toe voor een luchtiger resultaat. Breng op smaak met selderijzout. Klop de eieren lang genoeg zodat eiwit, eigeel en melk goed gemengd worden.

  • Neem een pan met een dikke bodem, verhit de olijfolie en giet het eimengsel in de pan. Verdeel de omelet over de hele pan door de pan schuin rond te draaien. Duw +/- 30 seconden lang de omelet met een spatel vanaf de zijkant naar binnen. Bak de omelet liever op een te laag vuur dan een te hoog, want bij te hoog vuur wordt de omelet bruin.

  • Net als bij roereieren haal je de omelet vlak voor ze gaar is van het vuur. De omelet gaart verder in de warme pan.

  • Beleg de helft van de omelet met de kerstomaten en champignons en sla de omelet voorzichtig dubbel.

  • Laat de omelet voorzichtig op een bord glijden, garneer met schijfjes avocado, versnipperde bieslook en grof gemalen zwarte peper.


Nicki Paepe is medewerker communicatie bij CM. Ze is de stuwende kracht achter de sponsorevents en publieksacties van CM. Buiten de CM-muren is Nicki een lekkerbek die ervan geniet om zelf gezonde en kleurrijke bordje te maken.


Instagram: @p_nickimarie