top of page

Homemade Happiness: Knolselderdipsaus

Gezond leven, dat is ook gezond en lekker eten. Daarom levert foodie Nicki Paepe elke maand een verrassend, en eenvoudig, gerecht aan. Speciaal voor de feestdagen maakt ze twee lekkere en gezonde aperitiefhapjes klaar, zoals spiesjes met tomaathartjes en mozzarella en deze knolselderdipsaus.

Ook met enkel typisch Belgische producten kun je een overheerlijke dipsaus of spread maken. Dat bewijst deze knolselderdipsaus, een variant op de welbekend guacamole, maar dan met een veel kleinere voetafdruk.


Bovendien kun je deze bereiding op verschillende manieren gebruiken: als broodbeleg, als vervanging van puree in een gegratineerde ovenschotel of zelfs als soep. Dit gerecht is gebaseerd op een recept van de Belgische groentekok Seppe Nobels.


Bereiding

  • Snij het meeste loof weg, was de knolselder en leg hem in een ovenschaal met grof zeezout.

  • Zet de knolselder ongeveer anderhalf uur in een oven van 180 à 190 graden om te garen.

  • Breng ondertussen de melk, samen met de look, rozemarijn, tijm en kruidnagel, aan de kook. Laat even trekken op een zacht vuur voor je de melk zeeft.

  • Mix de olie samen met de fijngesnipperde bieslook en kervel tot een felgroene gladde massa.

  • Haal de knolselder uit de oven. Schil en snij die in grove blokken.

  • Mix de stukken gegaarde knolselder met de melk in de keukenrobot of met een soepmixer. Bewaar de grove structuur en maal niet helemaal glad.

  • Spatel de bieslookolie erbij voor een mooie groene kleur.

  • Voeg naar smaak, peper en zout toe (en eventueel gedroogd Zeeuws zeewier).

  • Klaar! De dipsaus is heerlijk met broodstengels of zelfgemaakte groentechips.

Weetje

Avocado’s zijn razend populair en krijgen vaak de stempel superfood. Maar ze hebben een serieuze impact op het ecosysteem aan de andere kant van de wereld. De avocado is een vrucht met een heel hoge watervoetafdruk. Je hebt gemiddeld bijna tweeduizend liter nodig om een kilogram te kweken.


Meer Homemade Happiness:


Nicki Paepe is medewerker communicatie bij CM. Ze is de stuwende kracht achter de sponsorevents en publieksacties van CM. Buiten de CM-muren is Nicki een lekkerbek die ervan geniet om zelf gezonde en kleurrijke bordje te maken.


Instagram: @p_nickimarieComments


Commenting has been turned off.
bottom of page