top of page

Help ons mee onze helpers te beschermen.Na de lockdown gaan onze vrijwilligers terug de baan op om zorg te dragen voor onze meest kwetsbare leden. Dit gaat van mensen die ziekenvervoer doen tot oppassers, vrijwilligers van de gezondheidsbibliotheek, en zoveel meer. Omdat wij zorg willen dragen voor onze vrijwillige zorgverleners hebben we mondmaskers nodig. Veel mondmaskers. Zo kunnen onze vrijwillige medewerkers veilig hulp en ondersteuning bieden aan diegenen die dit het meest nodig hebben.


Jij kan helpen.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die goesting hebben om stoffen mondmaskers te maken. Iedereen met een naaimachine en een beetje handigheid kan een wereld van verschil maken.


Zie je dat zitten?

Fantastisch! Wij bezorgen je de nodige materialen (stof, garen en linten) en het patroon .


Eens de mondmaskers klaar zijn, geef je ons een seintje en komen wij ze halen. Je mag uiteraard ook zelf een paar mondmaskers houden. Wij zorgen daarna ook voor de veilige verpakking en verspreiding van de mondmaskers.


Om mee te helpen kan je dit formulier invullen dan nemen wij zo snel mogelijk contact op met je. 

Een belangrijke noot bij deze stoffen mondmaskers:

Zelfgemaakte stoffen maskers zijn geen medische maskers en bieden niet dezelfde bescherming als chirurgische maskers. Een zelfgemaakt masker dragen geeft een beperktere bescherming aan jezelf en de mensen met wie je in contact komt.

Belangrijk is dat deze zelfgemaakte maskers dagelijks op 90° gewassen worden.

Volg de aanbevelingen strikt op. Dit zijn nog steeds de beste manieren om jezelf en anderen te beschermen:


• Blijf thuis wanneer je niet aan het werk bent.


• Was je handen regelmatig en raak je gezicht zo weinig mogelijk aan.


• Houd buitenshuis altijd minstens anderhalve meter afstand van anderen.

 

Waarom kopen wij geen mondmaskers aan?

De zorgsector kampt op dit moment nog steeds met een schaarste aan geschikte mondmaskers. Wij willen die bevoorrading niet nodeloos belasten met een grote bestelling. UPDATE:

We zijn de voorbije dagen overstelpt met mensen die zich willen inzetten om ons te helpen onze mensen te beschermen. We hebben zo veel reacties ontvangen dat onze eerste lading materialen op is en we al met een wachtlijst zitten. Geen nood! Er zijn natuurlijk andere organisaties die je zelf gemaakte mondmaskers kunnen gebruiken. Alle informatie over hoe je mondmaskers maakt en waar je terecht kunt om je zelf gemaakte mondmaskers te doneren vind je op https://maakjemondmasker.be/. Via deze weg kan je ook je steentje bijdragen. We willen je alvast bedanken voor je interesse.


Comments


bottom of page