Dit is een overheerlijke, gezonde versie van American pancakes. Ideaal als ontbijt!

Ingrediënten voor 12 pannekoekjes (4 personen)
120 gram havermout
2 zeer rijpe bananen
2 biologische eieren
1 tot 2 scheutjes (plantaardige) melk
1 tot 2 theelepels bakpoeder
een snuifje zout
Een handjevol blauwe bessen (of meer naar wens)
olijfolie (om in te bakken)
Honing
Bereiding:
Maak bloem van je havermout door de havermout eerst in een blender fijn te malen.
Doe daarbij twee in stukken gesneden bananen en twee biologische eieren en meng in de blender tot een dik, homogeen beslag.
Voeg het bakpoeder, een snuifje zout en een scheutje melk toe en mix door elkaar. Laat je beslag een tien-tal minuten rusten zodat de havermout het vocht opslorpt en je een sterk gebonden deeg krijgt.
Schep met een brede pollepel een pannenkoek in de ingevette pan: een brede pollepel is perfect hiervoor. Je schept met één schep een dikke pannenkoek uit. Als de pannenkoek bovenaan bijna droog is, draai je hem om en bak aan de andere kant. Door de banaan in het deeg duurt het een beetje langer dan bij een normale pannenkoek vooraleer je haverpannenkoek gebakken is.
Verdeel je blauwe bessen over de pannenkoeken en werk af met een beetje honing.
Geniet van deze overheerlijke gezonde pannenkoeken!