top of page

Gezonde Buurt lanceert nieuw aanbod in heel Vlaanderen.


Zoals jullie misschien wisten was het Gezonde Buurt-aanbod tot voor kort enkel beschikbaar in Oost-Vlaanderen. Maar vanaf nu zijn we er voor iedereen in Vlaanderen die aan gezondheid wil werken. Gezonde Buurt biedt je de kans om je in te zetten voor gezondheid in jouw buurt. Door mensen samen te brengen en met elkaar te verbinden, helpen we je om je buurt gezonder te maken.

“Gezonde Buurt is er voor iedereen die samen met anderen aan gezondheid wil werken.”

Ann Baeyens, Directeur Gezondheid, Welzijn en Participatie CM Gezondheidsfonds

“Gezonde Buurt is van onderuit werken aan een gezondere samenleving. CM Gezondheidsfonds wil daarmee verder uitgroeien tot een aantrekkelijke en eigentijdse sociale beweging die gebouwd is op vrijwilligers met goesting.”

Bart De Ruysscher, Algemeen Directeur CM Gezondheidsfonds


Nieuw aanbod

Het team Gezondheid & Participatie heeft de voorbije maanden aan een gloednieuw aanbod gewerkt waarmee je zelf aan de slag kunt gaan om je buurt gezonder te maken.

We delen het nieuwe aanbod op in vijf thema’s.


In Rechten & Plichten maak je kennis met alle infosessies over patiëntenrechten. Je vindt er waar je op kan rekenen bij sleutelmomenten in je leven.

Het thema Kinderen & Opvoeden behandelt alles waar je als opvoeder mee aan de slag kunt. Gezonde Buurt zet extra in op zorgen voor elkaar met het thema Zorg. Daar vind je bijvoorbeeld een infosessie over valpreventie of een inleefworkshop over autisme.

Mentale en fysieke gezondheid speelt uiteraard een heel belangrijke rol in onze visie van een gezonde buurt, in het thema Gezonde Levensstijl gaan we daar dieper op in. Je vindt er infosessies en workshops waarmee je rechtstreeks kan werken aan de gezondheid van je omgeving. Werken aan gezondheid vertrekt steeds uit het hebben van de juiste kennis. Met Feiten & Fabels willen we een aanbod lanceren waarmee je het bos door de bomen leert zien. Momenteel wordt daar nog volop aan gewerkt.


Als organisator zit jij aan het stuur. Gezonde Buurt ondersteunt je steeds met kwalitatief onderbouwde sprekers, lesgevers of methodieken.


Heb je zelf nog een leuk idee? Dien het in! Samen bekijken we wat mogelijk is.Kommentare


bottom of page