top of page

Gezonde Buurt lanceert Groene Buurt, Gezonde Buurt


Gezonde Buurt wil iedereen de kans geven om aan gezondheid te werken. Met het aanbod Groene Buurt, Gezonde Buurt slaan we nu een groene weg in. Samen met je buurt of je vereniging kan je hiermee de natuur in je omgeving centraal zetten. Een groene omgeving heeft immers veel gezondheidsvoordelen. Natuur helpt ons mentaal tot rust komen en moedigt ons aan om meer te bewegen. Groen nodigt bovendien uit tot ontmoeting.


Nieuw aanbod

Het aanbod Groene Buurt bevat allerlei activiteiten waarmee je meer uit je groene omgeving kunt halen of voor meer natuur kunt zorgen.


We hebben ons nieuw aanbod verdeeld in vier thema's. Bewegen in de natuur bevat al onze activiteiten die je buurt aanzet om meer te bewegen in het groen. Zo kan je een Te gekke bomenwandeling organiseren. Hou je het liever ontspannen? Dan is Ontspannen in de natuur het thema voor jou. Daar kan je bijvoorbeeld een Workshop bosbaden organiseren met je buurt of organisatie. In Aan de slag in de natuur geven we een groene buurt een duwtje in de rug door activiteiten aan te bieden die voor meer natuur in je buurt zorgen. Zoals je eigen boomplantactie op poten zetten. Ons laatste thema focust zich op het onzichtbare: gezonde lucht. In Frisse lucht in de natuur vind je alles wat met luchtkwaliteit te maken heeft.


Doe de Groene Buurt-quiz!

Weet je niet waar te beginnen? Geen nood. We hebben een handige quiz gemaakt waarmee je in een handomdraai bij het thema uitkomt dat het beste bij je past.


Voor Groene Buurt werkt Gezonde Buurt samen met BOS+, een organisatie die zich inzet voor meer en betere bossen.


Ontdek het aanbod op www.gezondebuurt.be/groenebuurt

Comments


bottom of page