top of page

Goed zomerrapport voor Gezonde Buurt

Zomer, tijd voor vakantie en wat rust. Maar het betekent ook dat het jaar al weer halfweg is. Hoe is het Gezonde Buurt in die eerste zes maanden van 2019 vergaan?

Goed, dankjewel.

Gezonde Buurt leeft! Dat was vorig jaar al het zo en dat blijkt nog meer het geval te zijn in 2019. Alsmaar meer mensen vinden hun weg naar www.gezondebuurt.be. En dat vertaalt zich in heel wat activiteiten.

Van begin dit jaar tot nu zijn er al 91 initiatieven geweest. Dat zijn gemiddeld 15 activiteiten per maand. Vooral de infosessies en cursussen zijn in trek. Daar zijn er dit jaar al 52 van georganiseerd. Ook de Gezonde ontbijten blijven goed lopen. 16 scholen kregen al een Gezond ontbijt in de klas. En ook één wijk organiseerde een ontbijt.

Opvallend, er loopt ook regelmatig een eigen idee binnen. Acht daarvan werden dit jaar al gerealiseerd. Met succes overigens. Zo lokte de vertoning van de documentaire The True Cost, over de maatschappelijke kostprijs van goedkope kledij, een volle zaal in Sphinx Cinema in Gent.

Tijdens de zomer zijn de typische festivalacties populair. Tot vandaag liepen er al acht acties met kinderkoptelefoons, oordoppen en/of zonnecrème. Ook de rest van het seizoen zijn Gezonde Buurt-vrijwilligers actief op de zomerfestivals. Een overzicht vind je hier.


En nu?

De tweede helft van het jaar willen we verdergaan op het ingeslagen pad en Gezonde Buurt nog verder verspreiden. In het najaar willen we ook de vruchten plukken van onze succesvolle Dag van de Gezonde Buurt op 4 mei.

Over die dag gesproken. Momenteel zijn we plannen aan het smeden om een tweede editie op poten te zetten. Benieuwd? Volg dan zeker onze Facebookpagina.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page