top of page

Gezonde Buurt in 2018

In 2018 schakelde Gezonde Buurt een versnelling hoger. Er kwam een vernieuwde site, het aanbod werd verruimd en begin juni doken in vijf Oost-Vlaamse steden zeven groene Gezonde Buurt-banken op. We blikken even terug.

Gezonde Buurt groeit, dat bleek duidelijk in 2018. Alsmaar meer mensen vinden hun weg naar de Gezonde Buurt-site en het aantal aanvragen voor activiteiten neemt toe. Drie activiteiten steken er met kop en schouders bovenuit. Met het aanbod infosessies en workshops bereiken we bijna 1.000 mensen. Net geen 350 leerlingen krijgen een 'Gezond ontbijt in de klas' en in totaal worden er 11.500 Oorgasme-oordoppen verdeeld.Nieuwe website


Eind april komt de nieuwe Gezonde Buurt-website online. Naast een vernieuwde look biedt de nieuwe webstek ook nieuws en getuigenissen van Gezonde Buurt-vrijwilligers aan. Maar de voornaamste verandering is dat vanaf dan het volledige aanbod is uitgesplitst in drie doelgroepen: buurt, vereniging en school.

Samen met de vernieuwde site start er ook een Gezonde Buurt-Facebookpagina en verschijnt er een tweemaandelijkse nieuwsbrief.


De Gezonde Buurt-bank


Op zaterdag 2 juni duiken in Gent, Deinze, Aalter, Eeklo en Aalst Gezonde Buurt-banken op, telkens gekoppeld aan een gezonde activiteit. Op de bank kunnen mensen hun eigen gezond idee met ons delen. Tientallen voorstellen belanden in de brievenbus. De bedenkers van de drie beste ideeën worden nadien beloond met een Gezonde Buurt-bank.

Het doel van de actie is om Gezonde Buurt breder bekend te maken. En dat lukt. Op verschillende plaats besteedt de regionale pers aandacht aan het initiatief.Nieuwe activiteiten


In 2018 komen er ook een aantal nieuwe activiteiten bij. Zo breidt het aanbod infosessies en workshops verder uit, en kun je samen met je buurt, vereniging of school een fijnstofcommunity starten. Ook ontbijten krijgt heel wat aandacht. In je buurt kun je een gezond en lekker ontbijt organiseren. En speciaal voor scholen is er 'Gezond ontbijt in de klas'. Met deze activiteit leren kinderen uit het derde of vierde leerjaar wat een gezond ontbijt is en maken ze er samen een klaar.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page