top of page

Fathi (34 jaar)

Fathi Jemli (34 jaar) is een bezige bij. De kersverse vader pendelt elke dag naar Brussel om er leerlingen Frans en economie bij te brengen. Hij volgt twee keer per week avondcursus EHBO en daarnaast is hij vrijwilliger voor 'Buren helpen buren' in Oudenaarde. Zijn engagement maakt echt een verschil.

JA! DAT IS IETS VOOR MIJ

Fathi: ‘Toen ik me aansloot bij CM zag ik voor het eerst dat een mutualiteit meer was dan terugbetalingen alleen. Ik ontdekte een breed aanbod aan vrijwillige engagementen en dacht: ’Ja! Dat is iets voor mij’. Tijdens een intakegesprek vertelde ik waar ik woon, dat ik sportief ben en dat ik een beetje tijd had. CM ging dan op zoek naar mensen waarvoor ik iets kon doen. Eerst leerde ik Edith kennen. Een plezante vrouw van 91 jaar die vlakbij woont. Ze zocht iemand om haar te helpen met haar rolluiken omdat ze niet meer zo mobiel is. Maar ze is nog goed bij de pinken. Voor ik het wist, bleef ik wat babbelen en groeide ons contact uit tot een vriendschap. Nu ga ik in de zomer vaak een ijsje eten in haar salon, soms samen met mijn gezin.’ ‘Ik kwam ook in contact met Tommy. Hij doet niets liever dan veel bewegen maar kampt met mobiliteitsproblemen. Gelukkig heeft hij een tandem. Als we samen fietsen, doen we minstens 10 kilometer. Dat is bijna 3 keer zoveel als wanneer ik alleen ga fietsen.’


WIN-WIN

Fathi: 'Het is een leuke win-win. Ik zorg ervoor dat Tommy buiten komt en hij motiveert me om meer te bewegen. En het is zeker meer dan fietsen alleen. Hij heeft mijn vrouw en dochtertje ontmoet en ik zijn familie. We geven elkaar soms zelfs raad. Dankzij hem laten mijn vrouw en ik bijvoorbeeld ons haar nu in een lokale school knippen (lacht). Ook bij Edith kan ik altijd terecht voor een praatje. Soms kom ik wel een uur later thuis omdat ik blijf plakken. Ik doe niet zoveel, maar het betekent wel veel. En dat doet me deugd. Het voelt

nooit aan als een opdracht om bij Edith of Tommy op bezoek te gaan. Het zijn vrienden. Door alle leuke babbels oefen ik mijn Nederlands. Voor mij is mijn vrijwillig engagement ook een taalbad. Nederlands is mijn tweede taal en het is altijd een plezier om het te oefenen. Het is leuk, afwisselend en uitdagend. Waarom zou ik niet iets positiefs doen met mijn tijd zoals fietsen met Tommy of op bezoek gaan bij Edith? Dat is beter dan thuis voor tv hangen.’

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page