top of page

Durf weer te dromen

Het ziet ernaar uit dat we, zelfs als de ‘lockdown light’ tegen het COVID-19-virus in positieve zin evolueert, niet meteen naar een ‘normaal’ CM-bewegingsleven zullen overschakelen. We staan voor een strijd die tijd vraagt …

Het zou als gezondheidsfonds ook geen goed signaal zijn om mensen al meteen opnieuw te laten samenkomen. Maar we blijven positief en dromen alvast over betere tijden!


Volhouden Tot nader bericht houden we ons aan de richtlijnen van het nationale crisis management team van CM: fysieke vergaderingen worden afgelast tot eind april, fysieke groepsontmoetingen tot eind mei. Of de CM-kernen voor de zomer opnieuw kunnen samenkomen, moeten we nog even afwachten maar dat houdt ons niet tegen om actief contact te houden via telefoon, e-mail, Facebook, Whatsapp,… Onze overheid meldt dat we het coronavirus bij het nekvel hebben. Ze vragen ons die grip nu niet te lossen. Volhouden is de boodschap en dat is precies wat we doen.

Gezonde Buurt Onze uitbreekacties met Gezonde Buurt zijn verplaatst naar begin oktober, tijdens de tiendaagse van de geestelijke gezondheidszorg. Op die manier willen we een extra opkikker geven aan iedereen die na een bange en eenzame periode weer buiten kan komen. De meeste kernen kunnen hun geplande activiteit behouden en hoeven enkel een nieuwe datum tussen 1 en 10 oktober te prikken. Zo gaat het harde werk van de afgelopen maanden niet verloren. In het andere geval vragen we jullie om een nieuwe uitbreekactie uit te werken of een initiatief te zoeken waarbij jullie kunnen samenwerken in de periode tussen 1 en 10 oktober. We zijn niet de enigen die activiteiten moeten verplaatsen dus denk eraan om materiaal, locaties en lesgevers op tijd te boeken voor het najaar.Webinars Ook in ongewone omstandigheden heeft CM een aanbod op maat. Zo lanceerden we een reeks webinars over verschillende gezondheidsthema's die je vanuit je zetel kunt mee volgen. Het gaat om online info- en doesessies met thema’s over zowel je mentaal als fysiek welzijn. Deelname is gratis voor leden en niet-leden.


Na corona

Van zodra het coronavirus bedwongen is, hopen we dat jullie voorbereid zijn om snel naar buiten te trekken. De geestelijke gezondheidszorg zal na deze periode meer dan ooit extra ondersteuning nodig hebben. Een aanwezigheidsactie met voorbeeld kaartjes over het Oprechte Vraagteken lijkt ons ideaal om mensen aan te spreken hoe ze zich voelen na de mini lockdown. Ook de gezondheidswandelingen kunnen opnieuw van start gaan. Of misschien ontspruit er bij jullie wel een leuk idee om CM Gezondheidsfonds of Gezonde Buurt op een positieve manier zichtbaar te maken? Heb jij een tof idee voor een initiatief dat bijdraagt aan de sociale cohesie of de mentale veerkracht versterkt? Aarzel dan niet en stuur je idee naar eddy.noens@cm.be.


Ons voornaamste doel is om mensen te laten weten dat CM Gezondheidsfonds er voor hen is, zowel tijdens als na de coronatijd. Dat kan op heel veel manieren. En daar kunnen jullie als ambassadeurs aan bijdragen.

Comments


bottom of page