top of page

Drukke zomer voor Oorgasme

Copacobana, Rock voor Special, de Zulzeekse Feesten, Dioniss, het Rijvers Festival,... De Gezonde Buurt-activiteit Oorgasme floreerde tijdens de zomermaanden. Op elk festival zetten vrijwilligers zich in om de oren van de festivalgangers te beschermen tegen de decibels.

Oordoppen uitdelen of kinderkoptelefoons uitlenen, of allebei, het gebeurde de afgelopen festivalzomer op 13 verschillende festivals in Oost-Vlaanderen. In totaal werden meer dan 28.000 sets oordoppen verdeeld en 550 kinderkoptelefoons uitgeleend.

Maar niet alleen de oren werden beschermd. Er werd ook 5,6 liter zonnecrème verdeeld - en die kwam deze zomer extra goed van pas - en op één festival werden ook 400 verdwaalbandjes uitgedeeld.


Niet alleen festivals Maar Oorgasme tekende niet alleen present op festivals. Vrijwilligers gingen ook aan de slag op andere evenementen. Tijdens een studentenactie in de Gentse Overpoort werden 1.000 sets oordoppen uitgedeeld. En nog eens 2.000 sets gingen mee in de Take-a-break-box, die studenten door de examenperiode moest loodsen.

Ook op de Gentse Feesten werden oordoppen verdeeld, in totaal zo'n 2.000 sets.


Naast de festivals en de events zijn er ook nog de 'gewone' aanvragen voor fuiven en optredens in de buurt. 184 aanvragen kwamen er sinds begin dit jaar binnen, goed voor in totaal bijna 30.000 sets oordoppen.


Organiseer je binnenkort (of volgend jaar) zelf een festival of optreden? Denk dan aan de oren van het publiek en zorg voor gehoorbescherming.Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page