Doorgeefvaas


Een bloemetje krijgen is leuk en iemand een bloemetje kunnen geven is nog veel leuker. Met de doorgeefvaas geef je niet alleen jezelf, maar ook een heleboel mensen een goed gevoel. Deze actie verbindt mensen, ook in tijden waarin het minder evident is om mensen fysiek samen te brengen. Door iemand in de bloemetjes te zetten zonder daar iets voor terug te vragen willen we een 'warme' golf door je buurt, vereniging of gemeente op gang trekken. Dit concept werd geïnspireerd door Annick Helsen en haar initiatief de Nijlense Doorgeefvaas.

Werkwijze:

Je bevestigt de doorgeefvaaskaart aan de vaas op het boeket.  Daarna bezorg je de vaas met bloemen aan iemand die je graag (om welke reden ook) in de bloemetjes wil zetten.

Die persoon bezorgt daarna een boeket (in dezelfde vaas, met doorgeefkaart) aan een volgende persoon, die het dan weer doorgeeft aan een andere

  • Gezonde Buurt bezorgt je een Doorgeefvaas-set met:

1 doorgeefvaaskaart, met alle informatie erop

5 wenskaarten

  • Jij voorziet:

Een (goedkope) vaas

Een boeket bloemen

Jij...

- ... bent enthousiast!

- ... staat in voor de bekendmaking in je buurt, gemeente of organisatie.

- ... zorgt ervoor dat de doorgeefvaas bij iemand terecht komt die je zelf in de bloemetjes wil zetten.

- ... volgt de praktische zaken op.

Wij...

- ... leveren het materiaal (kaartjes) aan.

- ... helpen je met inhoudelijke en praktische ondersteuning.


Heb je interesse om dit verbindend concept te organiseren? Vraag je Gezonde Buurt-activiteit aan. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!