top of page

Dag van de Gezonde Buurt is terug


De Dag van de Gezonde Buurt is toe aan haar tweede editie. Het wordt een dag boordevol workshops, lezingen, beweegsessies, filmvoorstellingen en wetenschapscafés. Allemaal gratis activiteiten in het teken van gezondheid.


Ish Aïd Hamou brengt een speciale editie van z’n leesclub’ over zijn roman: ‘Het moois dat we delen’. Het boek vertelt een beklijvend verhaal over samenleven en het leven in handen nemen na een ingrijpende gebeurtenis. Ish gaat hier in gesprek met zijn lezers.


Lieve Blancquaert sluit met 'Circle of Life' haar zoektocht af naar de mens en zijn rituelen, tradities en gebruiken. Ze brengt de drie grote sleutelmomenten in het leven samen: geboorte, liefde en de dood.


In de infosessie ‘Lactose en Gluten: Hoe zit dat nu eigenlijk?’ doorprikt bekend gastro-enteroloog Danny De Looze de mythes over veel voorkomende spijsverteringsproblemen.

Foodblogger en voedingsexperte Karolien Olaerts (Karola’s Kitchen) brengt met veel enthousiasme duidelijkheid over wat gezonde voeding nu precies is.


Daarnaast zijn er ook infosessies over mediaopvoeding en sportvoeding. Er vinden ook twee wetenschapscafés plaats met vaccinatie en antibiotica als thema.

Ook cinefielen komen aan hun trekken op de ‘Dag van de Gezonde Buurt’. ‘s Ochtends is er voor kinderen een unieke editie van KIDSCinema. KASKCinema ging daarvoor op zoek naar grappige, ontroerende en interessante animatiefilmpjes over mentale gezondheid. ‘s Middags is er een vertoning van ‘Mother’, een Belgische film over mantelzorg en dementie, en van ‘The True Cost’, een documentaire over maatschappelijke kost van de mode. Na elke vertoning volgt een nabespreking.


Liever actief op de Dag van de Gezonde Buurt? Volg dan een initiatie SUP (Stand Up Paddle) of kom tot rust tijdens een outdoor yogasessie of balanswandeling. Je kunt ook deelnemen aan diverse workshops: maak zelf eco-schoonmaakproducten, bouw een bijenhotel of schaaf je eerstehulpkennis bij met de workshop AED en Reanimatie. Of neem deel aan de eco-fairtrade wandeling en leer eco- en fairtadevriendelijke adresjes in Gent kennen.


Doorheen de dag kun je terecht op het gezellige Gezonde Buurt-plein. Geniet van animatie, een drankje en een gezonde hap en ontdek hoe je zelf met Gezonde Buurt aan de slag kunt gaan.


Alle info vind je op www.dagvandegezondebuurt.be

Comments


bottom of page