Boomplantactie


Een boom planten: het werkt troostend en verbindend in een tijd als deze. Als dank voor de inzet van het zorgpersoneel of als gedenkteken voor de slachtoffers van COVID-19… In de toekomst kan de lindeboom een ontmoetings- of herdenkingsplaats worden in jouw buurt.


De lindeboom is een inheemse boom die bekend staat als een zachte, lieve boom. Een boom met een lichtgroen, hartvormig blad. Van de lindeboom wordt gezegd dat hij advies, rust en troost geeft aan mensen die daarvoor openstaan. De lindeboom gedijt prima in parken en tuinen. Ze kunnen op elke grondsoort groeien en verdragen goed de droogte. Het liefst staan ze wel in de zon of halfschaduw.


Deze boomplantactie wordt bij voorkeur samen met andere partners aangepakt (gemeente, zorginstelling, zorgpartners, partnerverenigingen, sociaal-cultureel middenveld ...) om er een leuk en feestelijk tintje aan te geven. Er wordt ruimte gelaten voor lokale creativiteit en ontmoeting.


Het samenbrengen van de partijen en het uitwerken van het draaiboek voor de feestelijkheden wordt door de aanvrager opgenomen.


Jij...

- ... bent enthousiast!

- ... staat in voor de bekendmaking in je buurt, gemeente of organisatie.

- ... gaat op zoek naar een geschikte locatie en zorgt voor de nodige toestemming van het lokale bestuur of de instelling.

- … gaat op zoek naar geschikte partners om deze boomplantactie samen vorm te geven.

- ... volgt de praktische zaken op: aankoop boom en gedenkplaat.


Wij...

- ... leveren promotiemateriaal (flyers, posters, digitaal materiaal) aan.

- ... helpen je met inhoudelijke en praktische ondersteuning.

- … betalen de aankoopprijs van de lindeboom (met een maximum van 120 euro) en van een gegraveerde gedenkplaat (met een maximum van 80 euro) terug, mits voorlegging van factuur of aankoopbewijs.

Heb je interesse om deze actie te organiseren? Vraag je Gezonde Buurt-activiteit aan. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!


Timing: ideale plantperiode is tussen 1 oktober en 1 juni.


Terug naar het overzicht.