top of page

Allemaal digitaal. Ook jij!

Met z’n allen zijn we de laatste maand volop het digitale tijdperk in gekatapulteerd. En nog wel omdat gezondheid klaar en duidelijk ons aller aandacht opeist. Dat gezondheid op één komt, wist jij uiteraard al veel langer dan vandaag. Dit moet zeker een extra motivatie zijn om zelf actief jouw gemeentelijke Facebookgroep als digitale ambassadeur te promoten. Samen.

Jij bent toch al lid van jouw gemeentelijke Facebookgroep?

Elke gemeentelijke kern bouwt aan een eigen Facebookgroep.

Nog geen lid? Ga dan snel naar www.facebook.com en maak allereerst een profiel aan. Heb je een profiel? Via de zoekbalk bovenaan kan je makkelijk jouw gemeentelijke groep terugvinden door de groepsnaam in te geven en kan je jezelf zo uitnodigen om lid te worden. De naam van de groep is telkens dezelfde: Samen een gezond (gemeentenaam). Handig en herkenbaar.

Elke gemeentelijke kern bouwt aan een eigen Facebookgroep.


Wat kan jij zelf doen?

Elk van de gemeentelijke Facebookgroepen kreeg recentelijk een mooi hoofdbeeld naast de nieuwe naam. Zag je dit al? Mocht dit je ontgaan zijn, neem dan snel een kijkje op de pagina van jouw gemeentelijke groep.

Bedoeling is uiteraard dat we samen de herkenbaarheid van elk van de gemeentelijke Facebookgroepen verhogen. Het wordt duidelijk dat we samen werken rond dezelfde bekommernissen: een gezonde nabije omgeving. Maar met een beeld alleen zijn we er nog niet natuurlijk. Jijzelf bent de beste ambassadeur. Met enkele kleine tips, kan jij van je eigen gemeentelijke groep mee nog meer een actieve barometer maken van wat leeft rond gezondheid en welzijn in en rond jouw gemeente. Is dat niet waar we allemaal naar streven?

Loer eens over het muurtje

Neem gerust eens een kijkje op de Facebookgroep van de andere gemeentelijke kernen. Hoe doen zij het? Wat delen zij? Zo doe je misschien wel inspiratie op. Deel hun initiatieven in jouw groep. Becommentarieer. Zo ontstaat er een dynamiek waarbij jullie elkaars activiteiten alleen maar versterken.


Zet jouw groepspoort open voor anderen

Deel een activiteit of informatie van jouw gemeentelijke groep ook op andere pagina’s binnen je eigen gemeente of in andere groepen waar jij zelf lid van bent. Zo bereik je nieuwe geïnteresseerden. Wat weer meer interactie en een andere dynamiek doet ontstaan.

·

Nodig je eigen vrienden uit om lid te worden van jouw gemeentelijke groep. Je kan dit heel eenvoudig doen door hen vanuit de groep een uitnodiging te sturen. Via de ‘Meer’-knop onder het hoofdbeeld, kan je een keuzemenu vinden en daar zoek je je weg via ‘Leden uitnodigen’.

Post gerust in jouw gemeentelijke groep een artikel dat je zelf de moeite waard vindt, maar dat je vond op een andere pagina of via een ander kanaal.

Like en reageer op de artikels die anderen in jouw gemeentelijke groep delen als je ze de moeite waard vindt. Geef gerust je eigen bedenkingen erbij.

Word jij ook moderator?

De moderator leidt een Facebookgroep in goede banen. Hij kan bijvoorbeeld een lidmaatschap goed- of afkeuren, berichten in de groep goedkeuren of reacties op berichten verwijderen. Meestal is dat nu de bewegingsverantwoordelijke. Maar: elke bewegingsverantwoordelijke kan gerust een side-kick gebruiken. Iemand die mee de gemeentelijke groep actief houdt. Lijkt je dat wel iets, laat dat dan gerust weten! Met een gedeelde passie bouw je altijd succesvoller aan je groep.

Alle begin is moeilijk

Wist je dat we sinds begin 2020 al bijna 200 nieuwe leden bijtellen in onze Facebookgroepen. Top! Laat dit slechts een begin zijn! Zodat niet alleen in # blijfinuwkot-tijden we met iedereen waardevolle informatie rond gezondheid, welzijn en zorg in de nabije omgeving kunnen blijven delen! Warm aanbevolen.

Commentaires


bottom of page