top of page

4 tips om je voornemens wel vol te houden.

Goede voornemens… . Iedereen maakt ze, niemand houdt ze vol. Maar dat hoeft niet zo te zijn. In deze post willen we je enkele tips geven om vol te houden en echt veranderingen te maken in je gewoonten. Of het nu meer bewegen is of gezonder eten, met deze tips geven we je een duwtje in de rug.

Bekijk het positief.

Voornemens kunnen vaak draaien rond “met iets stoppen”, iets “niet meer” of “minder” doen. Die negatieve verwoording legt de nadruk vaak op hetgeen we opgeven. Probeer je te focussen op hetgeen je wel gaat doen: Gezonder eten, meer bewegen en beter zorgen voor jezelf.


Geef jezelf wat tijd.

Gewoontes verander je niet op één dag. Het is dan ook geen ramp als in het begin wat lastig is. Geef jezelf de tijd om aan te passen en besef dat het in het begin moeilijk zal gaan. Maar na een maand of twee gaat het misschien wel vanzelf.


“Spreek en gij zult gezond worden”

Zo simpel is het jammer genoeg niet. Maar door je voornemens uit te spreken en te delen met je vrienden, familie en collega’s geef je hen ook de kans je te helpen. Het vergroot ook de sociale druk, dat kan je helpen als het even moeilijk gaat.


“I love it when a plan comes together”

Maak een plan. Verandering gebeurt niet zomaar. Stel voor jezelf een plan op om een deeldoelstelling te halen. Zo kan je verschillende mijlpalen opzetten onderweg naar je finaal doel.

Comments


bottom of page