top of page

4 tips om de warme dagen door te komen

Het ziet er naar uit dat ons een hete zomer te wachten staat. Maar lang in de zon of de hitte zitten is niet zonder risico. Met deze vier tips hou jij het hoofd koel:

(Lees verder onder de foto)


Voldoende water drinken.

Genoeg water drinken is altijd onontbeerlijk om gezond te blijven. Maar op warme dagen is het nog belangrijker. “Genoeg” is hier minstens 1,5 liter per dag. Drink ook regelmatig en vóór je dorst hebt.


Klik hier voor meer info over eten en drinken tijdens warm weer.


Bescherm je tegen de zon!

Zonnestralen zorgen ervoor dat je mooi bruin wordt tijdens de zomer. Maar helaas zijn ze ook de een van de hoofdoorzaken van huidkanker. Bescherming zoeken is dan ook erg belangrijk. Dat kan door je te bedekken of door te in te smeren met zonnecrème. (Daar kan Gezonde Buurt je trouwens bij helpen met ons mobiel team zonnebescherming).


Klik hier voor meer tips over bescherming tegen de zon.


Zorg voor afkoeling.

Het hoofd (en het lichaam) koel houden is de boodschap tijdens deze warme dagen. Zoek daarom koele plaatsen op zoals een bibliotheek, een winkelcentrum of binnenkort opnieuw het zwembad. Hou zeker rekening met de physical-distance maatregelen die nog steeds van kracht zijn. Beperk zware fysieke inspanningen tot een minimum tijdens de warmste momenten van de dag. Sporten doe je het best in de vroege ochtend of ’s avonds als het wat koeler is.


Klik hier voor andere “coole” tips.


Denk ook aan je pluizige vriend.

Ook voor huisdieren is het erg warm. Zorg er dus voor dat ook zij voldoende drinken hebben en zorg ervoor dat ze niet vast zitten in warme, niet geventileerde kamers. Je viervoeter zal je dankbaar zijn.


Meer tips over je huisdier koel houden tijdens warm weer vind je hier.

Comments


bottom of page