Infosessies, workshops & cursussen

Samen positief: help je kind positief denken

Kinderen die positief denken hebben meer zelfvertrouwen, zijn gelukkiger en hebben meer vrienden. Hoe kan je hen als ouder daarin actief ondersteunen? 
Ontdek tal van tips en tools om samen met jouw kind een positiever leven uit te bouwen. Leer positief samen te zijn en samen positief te zijn.

Prijs per deelnemer: gratis

Infosessie

Infosessie

Baby op komst

Een baby in huis is een hele aanpassing. Hoe kun je je daarop voorbereiden? Een vroedvrouw legt het je haarfijn uit zodat je met een geruster hart de eerste dagen thuis kan doorkomen. Volgende thema’s komen aan bod: tips rond slaap, borstvoeding/flesvoeding, wat te doen bij krampjes, tips voor een babyzachte huid, aandachtspunten rond het wassen van babykledij en -spullen, tips en tricks rond zonnebescherming en kraamzorg. Tenslotte komen ook de diensten en voordelen van CM aan bod.


Prijs per deelnemer: gratis

Gezin op losse schroeven

Een scheiding kan een gezin op losse schroeven zetten. Tijdens deze infosessie reikt conflictcoach en bemiddelaar Veerle Lissabeth handvaten aan om hiermee om te gaan, met concrete tips over de communicatie tussen de gezinsleden onderling en die naar de buitenwereld. 

Prijs per deelnemer: gratis

Infosessie

Infosessie

EHBO voor jonge gezinnen

Een ongeval is snel gebeurd, zeker bij jonge kinderen. Tijdens deze infosessie krijg je als ouder uitleg over wat je zelf kunt doen in verschillende situaties, maar leer je ook wanneer het tijd is voor een doktersbezoek. 
Onderwerpen die aan bod komen zijn: huidwonde, splinter verwijderen, huid klem in ritssluiting, brandwonden, breuk, kneuzing of verstuiking van de ledematen, hoofdletsel, voorwerp in neus of oor, bloedneus, insecten- of tekenbeet, koorts(stuipen), verslikking, vergiftiging, wat hoort er in de huis- en reisapotheek.

Prijs per deelnemer: gratis

Aan tafel met opgroeiende kinderen: doe ik het goed?

We weten allemaal wat gezonde voeding is. Maar onze kinderen gezond doen eten blijkt niet altijd gemakkelijk. Ongezonde voeding heeft nochtans een negatief effect op de ontwikkeling en het gedrag van onze opgroeiende kinderen.

Vermoeidheid, concentratiestoornissen, slaapproblemen en voedingsintoleranties kunnen als oorzaak een ongezonde voeding hebben. Tijdens deze praktische uiteenzetting bekijken we wat we kunnen verbeteren in de dagelijkse voeding van schoolgaande kinderen.

Prijs per deelnemer: gratis

Infosessie

Infosessie

Faalangst? Weg ermee. Zelfvertrouwen? Kom op ermee.

De prestatiedruk op onze kinderen is erg hoog en wordt onder meer bepaald door de opvattingen en verwachtingen van de omgeving. Kinderen die moeite hebben met deze prestatiedruk denken vaak: Dat lukt me nooit! Ik kan dit niet! Ik zal het nooit kunnen!

Tijdens deze infoavond wordt met concrete voorbeelden beschreven wat faalangst is en hoe je dit als ouder, leerkracht, sporttrainer… kunt herkennen. Je krijgt handvatten aangereikt om het zelfvertrouwen bij kinderen op te krikken en faalangst te voorkomen en/of aan te pakken.

Prijs per deelnemer: gratis

Grenzen stellen. Moet mijn kind nog luisteren?

Kinderen opvoeden gebeurt met vallen en opstaan. Zo is het ook met grenzen stellen: wat mag je kind wel, wat niet? Als ouder heb je niet voor elke situatie een pasklaar antwoord of een duidelijk beeld over waar de grenzen liggen.

 

Prijs per deelnemer: gratis

Infosessie

Infosessie

Drukke kinderen opvoeden: moeilijk maar

niet onmogelijk

Alle kinderen zijn wel eens druk. Sommige kinderen weten met zichzelf geen blijf als er een verrassing op komst is. Kinderen zijn vaak heel beweeglijk, altijd in de weer, zitten overal op en aan, zijn snel afgeleid en kunnen zich niet lang concentreren. Dat hoort er nu eenmaal bij. 
Met concrete voorbeelden worden algemene opvoedingsvaardigheden aangeleerd en specifieke aandachtspunten aangehaald voor drukke kinderen.

Prijs per deelnemer: gratis

Pubers opvoeden: moeilijk maar niet onmogelijk.

Tieners opvoeden is geen gemakkelijke klus. Je wil ze aandacht geven, maar je lijkt zo overbodig als ouder. Je moet ze stilaan loslaten, maar is dat niet gevaarlijk? Je moet grenzen stellen, maar ze willen die steeds verleggen. Je moet onderhandelen met je puber, maar hoe doe je dat? Tijdens de infoavond wordt met concrete voor­beelden aangetoond hoe het opvoeden van pubers niet onmogelijk maar juist boeiend en verrijkend kan zijn.

 

Prijs per deelnemer: gratis

Infosessie