Infosessies, workshops & cursussen

Digitale stress: hoe weerstand bieden aan de aandachtseconomie in mijn job

Zakt de moed jou ook al in je schoenen wanneer je je mailbox opent? Heb je moeite om alle online platformen in jouw job goed op te volgen? Of plakt je smartphone aan je hand uit schrik om iets te missen van je vrienden of collega’s? Heb je ook een hekel aan het phubbinggedrag? (lees: het negeren van je gesprekspartner door bezig te zijn met je smartphone). In deze sessie gaan we eerst in op de verschillende vormen van digitale stress bij werknemers. We bespreken hoe je weerstand kan bieden aan de aandachtseconomie en hoe jij aan digitale gedragsverandering kan doen om breinvriendelijk, gefocust en meer stressvrij te werken. Deze infosessie richt zich tot beroepsactieve professionals die een groot deel van hun tijd in een bureau-omgeving doorbrengen.

Prijs per deelnemer: gratis.

Infosessie

Infosessie

Waarom praten belangrijk is

In samenwerking met VLESP en Te Gek!? ontwikkelde CM een infosessie rond het bespreekbaar maken van psychische problemen. Wil je er graag zijn voor mensen in jouw omgeving die het psychisch moeilijk hebben, maar weet je niet goed hoe een gesprek hierover aan te pakken, dan kan deze sessie jou op weg helpen.

Prijs per deelnemer: gratis

 

Balanswandeling

Dagelijks sluipen er spanningen in je lichaam binnen die zich vastzetten. Daardoor worden je bewegingen gespannen. Met specifieke lichaamsoefeningen leer je die stressmechanismen te deblokkeren. Hoe beter je je bewust bent van je lichaam, hoe makkelijker het wordt om spanningen af te voeren. Wandelingen in de natuur lenen zich hier uitstekend toe. Tijdens deze mooie wandeltocht voeren we lichte en vitaliserende lichaamsoefeningen uit en maken zo dieper contact met onszelf en de natuur. Genieten, ontspannen en opladen. Momenten van stilte en oefenen wisselen elkaar af.

Prijs per deelnemer: 5 euro
Aantal deelnemers: minimum 10, maximum 25

Infosessie

Veerkracht en weerbaarheid

Veerkracht is de manier waarop je met tegenslagen omgaat: het vermogen te blijven staan wanneer je omver wordt geblazen. Hoe groter je mentale weerbaarheid en veerkracht, hoe beter je bestand bent tegen stress en burn-out. Tijdens deze infosessie krijg je tips en tricks die je onmiddellijk kunt toepassen in je dagelijks leven.

 

Prijs per deelnemer: gratis

Opnieuw in balans

Ben jij op zoek naar dat 'perfecte' evenwicht tussen werk en privé, tussen jou en je gezin of je medemens, het ‘perfecte’ evenwicht binnen in jezelf? Zorg voor de juiste balans, voorkom burn-out en raak niet opgebrand door je leven op de juiste manier te doseren! Tijdens deze infosessie leer je met enkele inzichten en oefeningen hoe je voor jezelf de juiste balans kan vinden.  

Prijs per deelnemer: gratis

Infosessie

Infosessie

Slaapwel

Een goede nachtrust is van levensbelang voor een goede gezondheid. Maar in de praktijk is het niet zo goed gesteld met onze slaap. Uit de Belgische gezondheidsenquête 2013 blijkt dat zo’n 30 % van de bevolking slaapproblemen ervaart. Tijdens deze infosessie willen we je op weg helpen naar een betere en gezondere slaap. Wie goed en voldoende slaapt, wordt immers minder snel ziek, kan zich beter concentreren, maakt minder fouten en voelt zich beter in zijn vel.

 

Prijs per deelnemer: gratis

 

De kracht van positief denken

Door positief te denken kun je een negatieve spiraal doorbreken. In deze lezing leer je positief denken en op zoek te gaan naar de goede, reële kanten van het leven zonder dat de negatieve kanten genegeerd worden. Positief denken geeft positieve gevoelens meer kans, het tempert onze pijnlijke gevoelens en het motiveert opbouwend gedrag. 


Prijs per deelnemer: gratis

Infosessie

Mindfulness avond- of dagworkshop

In deze uitgebreide 'proefsessie' kan je kennismaken met de methode van mindfulnesstraining. Zo kom je te weten of deze aanpak iets voor jou is, in dit moment van je leven. Je maakt kennis met de theoretische achtergrond van MFT. Je krijgt enkele oefeningen waarin je kan proeven van de werkwijze.


Prijs per deelnemer: € 5
Aantal deelnemers: minimum 10

Boost je zelfvertrouwen

Heb je vaak kritiek op jezelf? Hoor je vaak dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat je het nooit goed doet? Raak je helemaal van slag door kritiek? Ben je afhankelijk van de complimenten van anderen om een goed gevoel over jezelf te hebben? Voel jij je af en toe waardeloos? Excuseer jij je vaak voor je gedrag, ook al is dat niet echt nodig?  Dan is deze workshop iets voor jou! 

Prijs per deelnemer: € 10
Aantal deelnemers: minimum 8, maximum 20

Work-life balance

Ben jij op zoek naar dat perfecte evenwicht tussen werk en privé? Zorg voor de juiste balans, voorkom burn-out en raak niet opgebrand. Dat doe je door werk en privé op de juiste manier te doseren. Tijdens deze workshop leer je met enkele inzichten en oefeningen hoe je voor jezelf de juiste work-life-balance kunt vinden.


Prijs per deelnemer: € 10
Aantal deelnemers: minimum 8, maximum 20

Liever assertiever

Overkomt het jou ook wel eens: dat je ja zegt, terwijl je eigenlijk neen bedoelt? Op zo’n moment ontbreekt het je wellicht aan assertiviteit. En dat kan je zuur opbreken. Zowel privé als op het werk. Het kán anders. Je leert je grenzen aangeven, je leert in je kracht te staan en je leert ‘neen’ te zeggen.  Wil je graag veranderen? Dan is deze workshop beslist iets voor jou.


Prijs per deelnemer: € 10
Aantal deelnemers: minimum 8, maximum 20