Hoe werkt de actie Zonnebescherming?

Tijdens de publieksactie Zonnebescherming sta je in voor de verdeling van zonnecrème. De verdeling gebeurt in duo. Let wel: je deelt de zonnecrème enkel uit, dus hoeft zelf niet anderen in te wrijven.
Een mobiel team zonnebescherming verdeelt zonnecrème. Omwille van ecologische overwegingen worden grote flessen voorzien en geen ‘staaltjes’ of ‘uitdeelverpakkingen’. Het team voorziet bezoekers aan het evenement van Eucerin Sensitive Protect 50+ Kids Sun Lotion. De zonnecrème is parfum- en parabenenvrij, dus neutraal voor de huid.
Daarenboven is de zonnecrème extra waterbestendig en geschikt voor baby’s vanaf 3 maanden.

Bezoekers aan wie je zonnecrème verdeelt, ontvangen ook een spiegelkaartje met handige tips. 

Het mobiel team Zonnebescherming kan ingezet worden op elk evenement waar kinderen en volwassenen in de buitenlucht vertoeven.

Voorbereiding: 

Neem ruim op voorhand contact op met de organisatoren van het evenement. Maak ze bewust van het belang van zonnebescherming en vertel hen over de werkwijze van een mobiel team zonnebescherming.

  • Als je toestemming krijgt om met een mobiel team aanwezig te zijn, vraag je minstens acht weken voor het evenement he materiaal aan via de Aanvraag Gezonde Buurt.

  • Vraag de organisator(en) om de publieksactie Zonnebescherming bekend te maken door naar de actie te verwijzen in hun communicatiekanalen (flyer, krantje, website, affiche, social media …)

  • Maak praktische afspraken met de organisator(en):

- Wie is de contactpersoon voor en tijdens het evenement?
- Wanneer kun je met het mobiel team aanwezig zijn op het terrein (start en einde)
- Waar is de dichtstbijzijnde parking?
- Is er een kleine opslagruimte aanwezig op het terrein om materiaal te stockeren? Is dat niet het geval? Stockeer je materiaal dan in je auto op de parking.
- Waar mogen de medewerkers zich aanmelden bij aankomst?
- Kunnen de medewerkers ook gratis gebruik maken van de toiletten op het terrein?
- Geef, indien nodig, de namen van je mobiel team door aan de organisatie.

 

  • Brief de vrijwillige medewerker(s) over de praktische zaken en afspraken

- Locatie en uur van afspraak + voorzien einde
- Locatie van de dichtstbijzijnde parkeerplaats
- Geef elke vrijwillige medewerker de Informatienota voor vrijwillige medewerkers en laat weten dat er voor hen een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen werd afgesloten.
- Zorg dat je de gsm-nummer van de vrijwillige medewerkers hebt. En geef hen ook jouw gsm-nummer.