Infosessies, workshops & cursussen

AED en reanimatie

Hartfalen gebeurt altijd onverwacht. Daarom is het van belang om goed voorbereid te zijn. Met enkele eenvoudige EHBO-technieken en het gebruik van een AED-toestel kunnen levens gered worden. Tijdens deze workshop leer je alles over reanimeren en defibrilleren.


Aantal deelnemers: minimum 10, maximum 25
Prijs per deelnemer: gratis

Partnerrelaties met toekomst

Hoe komen partners tot een deugddoende duurzame relatie? Is dat nog mogelijk in deze tijd? Is samenleven met iemand alleen maar een kwestie van gevoelens?

 


Prijs per deelnemer: gratis

Infosessie

Infosessie

Hoe ons immuunsysteem versterken?

Een goede gezondheid wordt voor een belangrijk deel bepaald door een goed functionerend afweersysteem. Wat is de functie van het immuunsysteem? Wat kunnen
we doen om dit op een natuurlijke manier te versterken en ons beter te beschermen tegen ziektes? Wat is de invloed van voeding? Bestaan er nog andere factoren
die ons immuunsysteem beïnvloeden? Antwoorden op deze vragen zullen we zeker en vast krijgen van Dr. ir. De Maerteleire. Hij brengt een boeiende lezing over ons immuunsysteem.

Prijs per deelnemer: gratis
 

Fijn stof

Uit onderzoek blijkt dat er een duidelijk verband bestaat tussen luchtvervuiling door fijn stof en gezondheidsklachten. Een levenslange blootstelling aan fijn stof maakt dat elke Vlaming gemiddeld één gezond levensjaar verliest op z’n hele leven. Vooral kwetsbare groepen als kinderen, ouderen en zieken ondervinden sterk de nadelige gevolgen ervan.

Dr. Avonts legt uit wat fijn stof precies is, wat de gezondheidseffecten zijn en wat de toestand in Vlaanderen is. In een tweede deel gaat hij in op wat het beleid en wijzelf kunnen doen om de fijn stofconcentraties verminderen.

Prijs per deelnemer: gratis

Infosessie

Infosessie

Sportouders: Zelfvertrouwen stimuleren en ondersteuning bieden

In deze infosessie leren ouders hoe ze hun kinderen beter mentaal kunnen ondersteunen in hun sport. Hoe kan je veerkracht verhogen en hoe ga je om met winst en verlies? Hoe kan je hen helpen hun zelfvertrouwen in hun sport te vergroten? Tijdens deze sessie geven we adviezen waar je in de toekomst als ouder aandacht aan kan besteden en bespreken we praktische tools waar je meteen mee aan de slag kan gaan.

Infosessie enkel voor verenigingen

 

Prijs per deelnemer: gratis

EHBO voor volwassenen

Hoe dien je correct eerste zorgen toe bij kleinere ongevallen zoals schaaf- en snijwonden, insectenbeten, brandwonden ...

Deskundigen van het Rode Kruis leren je de basisvaardigheden en leggen uit hoe een AED-toestel, of automatische defibrillator, werkt. Rode Kruis zorgt ervoor dat geïnteresseerden een demonstratie van dichtbij kunnen meemaken. Tegelijk vindt ook een demonstratie van een defibrillator plaats.

Prijs per deelnemer: gratis

Infosessie

Infosessie

Kritisch en gezond.

Over betrouwbare gezondheidsinformatie

Over gezondheid doen verschillende volkswijsheden de ronde en het is soms moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Wat is waar, wat niet?

Tijdens de infosessie ‘Kritisch en gezond’ ontdek je met achtergrondinformatie en oefeningen hoe je zelf kritisch kunt omgaan met gezondheidsinformatie. Je leert de vele onderzoeken in de pers beoordelen, een betrouwbare website herkennen en komt te weten of je mag vertrouwen op de inhoud van je favoriete magazine. 

 

Prijs per deelnemer: gratis

Geef darmkanker geen kans

Eén op de twintig Vlamingen krijgt ooit te maken met darmkanker. Wat zijn de risicofactoren voor darmkanker? Welke stoffen zijn kankerverwekkend? Wat zijn de symptomen? Is darmkanker erfelijk? Welke behandelingen worden toegepast? 
Vragen waarop maag- en darmspecialist Luc Colemont, de stuwende kracht achter de vzw "Stop Darmkanker", graag een antwoord geeft tijdens deze infosessie.

 

Prijs per deelnemer: gratis

Infosessie